Postępowanie niezakończone a nowy wniosek - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 28 lis 2023, 9:54

Mam pytanie - kończę postępowanie dotyczące jeszcze okresu świadczeniowego 2022/2023, ostatni etap - czekam na potwierdzenie z CEPiK czy dłużnik posiada prawo jazdy w celu skierowania wniosku do starosty o ewentualne zatrzymanie.

W międzyczasie otrzymałam nowy wniosek o podjęcie działań wobec tego dłużnika na okres 2023/2024 i zastanawiam się czy wstrzymać się aż doprowadzę postępowanie z okresu 2022/2023 do końca, czy mogę a może nawet powinnam podjąć działania do nowo otrzymanego wniosku niezależnie od niezakończenia jeszcze wcześniejszego postępowania, czy to jakoś ze sobą powiązać?
Może ktoś, coś poradzi?
Działam z tym sama i nie mam kogo się poradzić.

Będę bardzo wdzięczna za okazaną pomoc.
matea
Praktykant
Od: 27 kwie 2023, 11:53
Zajmuję się: świadczenia dla rodzin

Napisano: 05 gru 2023, 11:50

Skoro masz nowy wniosek to wezwanie na wywiad. Starą sprawę pociągnij do końca, zgodnie z ustawą.
@Kiki8074
Referent
Od: 26 paź 2023, 21:51
Zajmuję się: SR,FA,CP, DO i wszelkie programy rządowe.

Napisano: 05 gru 2023, 12:14

Jeżeli jeszcze mogę dopytać..
Czy dobrze rozumiem, że piszę wezwanie na wywiad, a jeżeli międzyczasie otrzymam odpowiedź z CEPiK że posiada prawo jazdy, występuję o zatrzymanie do starosty i kończę starą sprawą niezależnie od tego, że np. zgłosi się na wywiad.
Czy dobrze myślę, że nie łączymy tych dwóch spraw ?

Bardzo jesteś pomocna/pomocny dlatego jeżeli mogę jeszcze Cię o to dopytać, będę wdzięczna.
matea
Praktykant
Od: 27 kwie 2023, 11:53
Zajmuję się: świadczenia dla rodzin

Napisano: 08 gru 2023, 12:04

tak, starą sprawę musisz zakończyć bez względu na nowy wniosek.
młoda

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x