witam, mam problem poniewaz nie wiem co mam zrobic, Pan x mial kuratora ds doręczeń, i teraz po roku otrzymalam informacje z mOps , że dluznik dostal kawe w zawieszeniu za art. 209 i aktualnie przebywa w Gdansku. co powinnam teraz zrobic?
Nic nie ładuje do zadnej koperty-bo to co było adresowane do kuratora jest już doręczone zgodnie z KPA i jest w aktach. Od chwili otrzymanej informacji wysyła na aktualny adres dłużnika
kłamiesz kocie.
kurator w momencie jak się jego \"podopieczny\" znajdzie ma obowiązek mu to przekazać. Zgodnie z kpa to było doręczone w momencie odebrania przez kuratora, ale kurator ma obowiązek przekazać to co w jego sprawie się działo.
a pwoiedzcie mi co dalej bo to taki uciekinier wiec obstawiam ze za kilka miesiecy na nowo ebde musiala zaczac ustanawianie kuratora bo on pewnie znowu sie rozplynie i wtedy co na nowo rozpoczynam cale postepowanie?
owd organ wydajacy decyzje?
ale co ten wniosek am zawierac?
bo myslalam ze ja bezposrednio do dluznika wysylam albo go wzywam ( bo kuratorem jest nasz pracownik),
a co wtym wniosku ma byc jak to ma wygladac?
przepraszam, ze tak zawracam glowe ale nigdy nie mialam takiego przypadku, dzownilam do zaprzyjaznionych osrodkow i tez niemieli dlatgeo kompletnie niewiem jak dalej posatapic, prosze o wyrozumialosc.
Elmerku skąd wydumałes ten obowiązek? Korespondencja doreczona przedstawicielowi ustawowemu jest uwazana za doreczona i finito. Na tej podstawie wszczynałes postępowania wydawałeś decyzję....teraz jak rozumiem pouchylasz wszystko?