dluznik ma kuratora ds. doreczen, mops go nmierzyl - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 21 lis 2013, 13:44

witam, mam problem poniewaz nie wiem co mam zrobic, Pan x mial kuratora ds doręczeń, i teraz po roku otrzymalam informacje z mOps , że dluznik dostal kawe w zawieszeniu za art. 209 i aktualnie przebywa w Gdansku. co powinnam teraz zrobic?
~aga

Napisano: 21 lis 2013, 13:51

ucieszyć się. Kurator wszystko co ma ładuje do koperty i przesyła do niego. Ty wszystkie sprawy jakie masz do niego kierujesz do niego
~Elmer

Napisano: 21 lis 2013, 13:54

Nic nie ładuje do zadnej koperty-bo to co było adresowane do kuratora jest już doręczone zgodnie z KPA i jest w aktach. Od chwili otrzymanej informacji wysyła na aktualny adres dłużnika
~behemot

Napisano: 21 lis 2013, 14:02

kłamiesz kocie.
kurator w momencie jak się jego \"podopieczny\" znajdzie ma obowiązek mu to przekazać. Zgodnie z kpa to było doręczone w momencie odebrania przez kuratora, ale kurator ma obowiązek przekazać to co w jego sprawie się działo.
~Elmer

Napisano: 21 lis 2013, 14:05

czyli go wezwac czy to wyslac?

a pwoiedzcie mi co dalej bo to taki uciekinier wiec obstawiam ze za kilka miesiecy na nowo ebde musiala zaczac ustanawianie kuratora bo on pewnie znowu sie rozplynie i wtedy co na nowo rozpoczynam cale postepowanie?
~aga

Napisano: 21 lis 2013, 14:06

jesteś OWD, że chcesz go wzywać?
Wniosek do OWD robisz.
Jak się zgubi to na nowo
~Elmer

Napisano: 21 lis 2013, 14:09

owd organ wydajacy decyzje?
ale co ten wniosek am zawierac?
bo myslalam ze ja bezposrednio do dluznika wysylam albo go wzywam ( bo kuratorem jest nasz pracownik),
~aga

Napisano: 21 lis 2013, 14:11

OWD - organ właściwy dłużnika
~Elmer

Napisano: 21 lis 2013, 14:21

a co wtym wniosku ma byc jak to ma wygladac?
przepraszam, ze tak zawracam glowe ale nigdy nie mialam takiego przypadku, dzownilam do zaprzyjaznionych osrodkow i tez niemieli dlatgeo kompletnie niewiem jak dalej posatapic, prosze o wyrozumialosc.
~aga

Napisano: 21 lis 2013, 14:28

Elmerku skąd wydumałes ten obowiązek? Korespondencja doreczona przedstawicielowi ustawowemu jest uwazana za doreczona i finito. Na tej podstawie wszczynałes postępowania wydawałeś decyzję....teraz jak rozumiem pouchylasz wszystko?
~behemot

Strona 1 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x