dluznik ma kuratora ds. doreczen, mops go nmierzyl - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 21 lis 2013, 14:31

kodeks rodzinny:
Art. 184. § 1. Dla ochrony praw osoby, która z powodu nieobecności nie może prowadzić swoich spraw, a nie ma pełnomocnika, ustanawia się kuratora. To samo dotyczy wypadku, gdy pełnomocnik nieobecnego nie może wykonywać swoich czynności albo gdy je wykonywa nienależycie.

§ 2. Kurator powinien przede wszystkim postarać się o ustalenie miejsca pobytu osoby nieobecnej i ZAWIADOMIĆ JĄ o stanie jej spraw.

~Elmer

Napisano: 21 lis 2013, 14:33

\"Korespondencja doreczona przedstawicielowi ustawowemu jest uwazana za doreczona i finito.\"
tak
:Na tej podstawie wszczynałes postępowania wydawałeś decyzję....teraz jak rozumiem pouchylasz wszystko?\"
Nie

Kurator ma obowiązek zawiadomić (jak wykazałem powyżej) o stanie jej spraw. Najprościej zrobić to poprzez przekazanie akt
~Elmer

Napisano: 21 lis 2013, 14:44

ma obowiązek informować sąd-przedstawciel dla osoby niebecnej to nie to samo co przedstawciel ustanowiny w myśl KPA
~behemot

Napisano: 21 lis 2013, 14:56

taaaaa... myśl tak dalej.
Upór kobiet jest nie do przecenienia...
Tylko przed kolejną tego sprawą sprawdź w ramach jakich przepisów jest ustawiony przedstawiciel

Polecam taki link:
https://samorzad.infor.pl/sektor/organiz ... waniu.html
~Elmer

Napisano: 21 lis 2013, 15:04

Bardzo łądnie, tylko dalej z tego nie wynika nic nowego, ani nic o czym bym nie wiedziała, pzrde wszytskim nie wynika obowiązek przekazania korespondencji jedynie poinformowania. Nie rozumiem jak wyobrażasz sobie wyjęcie z akt doręczonej juz przeciez korespondencji i przekazanie cudownie odnalezionemu dłużnikowi. Gratuluje pomysłowości.
Jak typowy samiec w niezbyt meskim fachu bedziesz na siłe udopwadniac to czego nie da sie udowodnic
~behemot

Napisano: 21 lis 2013, 15:11

kobieto, mam nadzieję, że teraz przemawia przez ciebie prosty upór i niemożliwość przyznania komuś racji. Zwłaszcza męskiej szowinistycznej świni.
Przecież napisałem na samym początku, że ni ty wyjmujesz z akt, tylko kurator pakuje do koperty to co odebrał za dłużnika.
Więc nie wiem czemu teraz imputujesz mi co innego.

Z linka wynika dokładnie to co napisałem. Kurator jest ustanawiany przez sąd rodzinny na podstawie KRiO. Obowiązek ustanowienie wynika z KPA.

Dobrze, że już zauważyłaś, że jest obowiązek poinformowania. Wg ciebie proście przesłać mu to co miał kurator (on ma obowiązek informowania, nie ty. Pewnie tego też nie raczyłaś zauważyć) niż pisać sprawozdanie.
~Elmer

Napisano: 21 lis 2013, 15:15

Męska szowinistyczna świnio z przykrościa przyznaje,że faktycznie nie doczytałam,że to kurator pakuje do koperty. Tym samym w tym zakresie przyznaje ci racje.
~behemot

Napisano: 21 lis 2013, 15:18

chyba będę rzykał zdrowaśki....
~Elmer

Napisano: 21 lis 2013, 15:19

rzykał??????
~behemot

Napisano: 21 lis 2013, 15:25

śląskiej gadki nie rozumiesz?
rzykać=modlić się
~Elmer

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]