Dłużnik nie mieszka w naszej gminie ale jest tu zameldowany - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 05 lut 2025, 16:04

Otrzymałam od OWW wniosek o podjęcie działań względem dłużnika alimentacyjnego. Wysłałam wezwanie na wywiad, nie odebrane( podwójne Awizo). Z nieoficjalnych źródeł wiem że dłużnik nie mieszka pod wskazanym adresem. Zadzwoniłam do komornika ten oświadczył, ze ma tylko taki adres, policja próbowała ustalić ale się nie udało. Nie jesteśmy OWD mimo to OWW wymaga od nas działań wobec dłużnika. Jak to rozwiązać. Co proponujecie? Dziękuję bardzo.
ania01
Praktykant
Od: 19 wrz 2024, 14:52
Zajmuję się: ŚR/FA

Napisano: 06 lut 2025, 10:35

Jeżeli maci info z policji, że nie mieszka pod wskazanym adresem i że nie ustalili miejsca pobytu to piszecie do OWW, że jesteście niewłaściwi.
Zadaniem OWW jest wskazanie właściwego adresu zamieszkania.
siejo21
Referent
Od: 06 lis 2023, 15:28
Zajmuję się: FA/CP/BE

Napisano: 07 lut 2025, 15:29

Niestety mam kilka takich postępowań i w niektórych przypadkach co roku jest tak samo.
Wysyłam wniosek do OWD o o podjęcie działań wobec DA. Dostaje odp., że dłużnik od kilku lat nie mieszka pod wskazanym przez komornika adresem, mam oświadczenia rodziny tam mieszkającej, iż od kilku lat już tam DA nie mieszka. Więc pismo do komornika o ustalenie adresu i... w odpowiedzi komornik wskazuje ten sam adres. I nie mogę zrobić z tym nic :-(
KROPUNIA
Stażysta
Od: 18 paź 2020, 13:04
Zajmuję się: FA od 29.06.2020r.

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x