Dłużnik nie stawia się na termin do PUP - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 06 maja 2015, 14:59

Jak traktujecie sprawę, gdy dostajecie informację z Urzędu Pacy (była od nas informacja o potrzebie aktywizacji dłużnika alimentacyjnego), że dłużnik zarejestrował się w dniu x oraz nie zgłosił się w wyznaczonym terminie dnia y , w związku z tym został utracił status osoby bezrobotnej na okres 120 dni.
Czy to stanowi podstawę do wszczęcia postępowania o uznanie za dłużnika uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych?
KR*

Napisano: 07 maja 2015, 8:14

zobowiązałabym go jeszcze raz do zarejestrowania się w PUP jako osoba poszukująca pracy jak się nie zarejestruje to wtedy wszcząć postępowanie
nora
Stażysta
Od: 15 kwie 2015, 13:25
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 8:16

trudno mu sie bedzie ponownie zarejestrować, jeżeli po raz trzeci został wyrejestrowany bo nie zgłosił się na wizytę w celu poywierdzenia gotowości do pracy to zostanie wyrejestrowany na 270 dni.
pozdrawiam
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 12 maja 2015, 13:38

Mam podobną sytuację. Dłuznik był na wywiadzie, nie jest zarejestrowany, bo PUP wyrejestrował go na 270 dni, bo po raz kolejny nie stawił się na podpis. Jak dzwoniłam do PUP, to mi powiedzieli, że w takim przypadku nie może również zarejestrować się jako poszukujący pracy. i co z tym fantem zrobić. czekać aż upłynie te 270 dni? nie mogę go przecież ścigać bo przyszedł na wywiad. z drugiej strony czekać tak długo.... nie wiem sama jak to ugryźć. jakieś wskazówki?
izu

Napisano: 02 mar 2017, 10:55

Podbijam temat - co robicie w takiej sytuacji?
Różaaa

Napisano: 02 mar 2017, 11:00

Ja zobowiązuję do zarejestrowania JAKO POSZUKUJĄCY PRACY, jak nie dokona czynności, to wszczynam postępowanie.
nowwa

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x