Starostwo - jak robicie? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 06 maja 2015, 13:50

Czy jeśli dostajecie ze Starostwa informację, że dłużnik ma zatrzymane prawo jazdy to po kolejnej decyzji o uchylaniu się nie wysyłacie już wniosku o zatrzymanie prawa jazdy?
u mnie starostwo czepia się, że co roku im wniosek wysyłam
kamka

Napisano: 06 maja 2015, 13:59

ja wysyłam co rok
EWWA

Napisano: 06 maja 2015, 14:23

u mnie też ostatnio jakieś pismo wysmarowali że raz zabrali i nie oddali prawka bo nie było pisma od nas ale ja pisze co roku
asiak

Napisano: 06 maja 2015, 14:27

ja nie wysyłam, piszę notatkę służbową, ze na nasz wniosek zostało zatrzymane
xmaja

Napisano: 07 maja 2015, 8:10

ja wysyłam, ale nie wniosek tylko najpierw zapytanie, tak sie umówiłam z babeczkami ze starostwa, czy figutuje w rejestrze wydanych praw jazdy lub praw jazdy zatrzymanyxh, ona mi odpisuje.
Niewątpliwie co roku trzeba przejść cała procedure opisana w rozdziale 2 ustawy, bo zobaczcie, jak wysle do starostwa WNIOSEK, oni musza wszcząć postępowanie, jak wyśle zapytanie najpierw oni odpisują " nie figuruje w rejestrze itd....." i ja nie wysyłam wniosku, zakańczam sprawę ze starostwem. Miałam to na kontroli stwierdzili, że jest dobrze.

:lol: pozdrawiam
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 8:23

jak na razie wysyłam co roku mimo że to jest głupiego robota bo starostwo umarza postępowanie, ale na razie starostwo nie czepia się. pewnie do czasu...
nora
Stażysta
Od: 15 kwie 2015, 13:25
Zajmuję się:

Napisano: 07 maja 2015, 10:29

jak juz raz zabrałam to drugi raz nie występuje z wnioskiem bo nie mogli oddać bez mojej wiedzy, Jak w poprzednim nie miał to występuje co rok bo między czasie coś mogło się zmienić.
marta1234

Napisano: 07 maja 2015, 11:16

....a jak dłużnik zwiał do innej gminy ,,sobie mieszkać " i poszedł do Ośrodka ( organu właściwego ze względu na aktualne zamieszkanie) i tam zawnioskował o oddanie prawa jazdy ( a tam raczej powinien ) ? no i powiedzmy, że tamta gmina zawnioskowała do starostwa o zwrot prawa jazdy ? ....
Uważam ( jak wyżej ), że trzeba zrobić wszystko żeby się dowiedzieć czy nadal ma zatrzymane prawo jazdy czy też nie, dopiero wniosek.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x