Co dalej?
Wzywam panią do wyjaśnień czy pytam komornika czy zaliczył to na poczet alimentów? do funduszu ma 800 zł., a kwoty wpłat od dłużnika były na 800, 700, 600 wiec ile do zwrotu? Różnica??
Z góry bardzo dziękuje za pomoc. Pozdrawiam

Najpierw wezwanie, później wszczęcie nie??Kleopatra80 pisze: 15 mar 2021, 14:16 ja bym wszczęła postepowanie , wezwała do wyjaśnień Panią,
za miesiąc gdzie brała od niego kasę zrobiła nienależnie pobrane i do zwrotu
a w tym czasie dłużnik miał u was zadłużenie z fa ?
wiem jak napisać wszczęcie i przeprowadzić całe postępowanie, interesuje mnie kwestia wysokości zwrotu. Jest napisane, że są ta alimenty i jest podany miesiąc, tylko jak pisałam wyżej Pani dostaje 800 zł fa, a kwoty wpłat były niże, wiec pytam czy powinnam potrącić różnice czy całość??Kleopatra80 pisze: 16 mar 2021, 10:58 pyt. czy na tych przelewach pisze że są to alimenty za jaki mc i dla kogo?
jeżeli tak to:
wszczęcie zrobić napisać dlaczego wszczęto, że przyznano jej świadczenia na kiedy i w jakiej kwocie, i opisać co tam się ma od komornika i że brała w dwóch źródeł, w tym wszczęciu na koniec napisać że w związku z powyższym prosi się ją o kontakt - określić np. w termie 7 dni, wskazać gdzie i jakich godzinach, napisać że w celu zapoznania się z aktami sprawy i czynnego udziału w sprawie ( art. 10 § 1 K.p.a. )
przyjdzie to przyjdzie
nie przyjdzie to jej sprawa
decyzje i tak się wyda tyle , że nie zarzuci ona nic nie wiedziała o niczym
czy to tylko w jednym okresie zasiłkowym brała kasę podwójnie czy w kilku?
ile do zwrotu? to trzeba analizować każdy mc i każdą wpłatę osobno, jak w każdym mcu brała wiecej od niego to zwrot całej kwoty jaka była wypłacona
DziękujeKleopatra80 pisze: 16 mar 2021, 11:18 np. jeżeli w styczniu dostała od niego 500 zł a wypłaciliście 800 to 500 zwraca
jak w lutym wzieła 800 to zwraca 800 fa itd