dluznik prosi o wstrzymanie postepowania - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 31 sty 2014, 9:31

czy jest możliwe wstrzymanie postepowania wobec dłuznika do chwili wyjscia z zakładu karnego?
~***

Napisano: 31 sty 2014, 9:43

zależy jakie postępowanie masz na myśli, jeżeli dotyczy to np. zwrotu wypłaconych świad. z FA to oczywiście, że przepis daje możliwość odroczenia spłaty
~ja

Napisano: 31 sty 2014, 9:49

dostał tylo inf o przyznaniu swiadczen i o zobowiazaniach, teraz mialem wyslac zawiadomienie o zwrocie wypłaconych swiadczen za okres 2012/2013 i nie wiem co robic , jak odpisac na pismo
~***

Napisano: 31 sty 2014, 10:05

W tej sytuacji wstrzymanie czy też zawieszenie postępowania jest niemożliwe. Ponieważ ty zgodnie z ustawą musisz po zakończeniu okresu zasiłkowego wydać decyzję w sprawie zwrotu wypłaconych przez FA świadczeń a dłużnik po otrzymaniu tej decyzji może zwrócić się z prośbą o umorzenie, rozłożenie na raty lub też odroczenie terminu spłaty np do czasu zakończenia odbywania kary. Dlatego w piśmie zawiadom go, że zgodnie z ustawą organ musi przeprowadzić takie postępowanie a on jako dłużnik po otrzymaniu decyzji ma prawo zwrócić się o umorzenie, zawieszenie itd jak wyżej
~ja

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x