dłużnik się nie uchyla już ale też nie płaci - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 16 paź 2014, 9:20

co robicie z decyzją o uznaniu za uchylającego się w przypadku, kiedy była wystawiona w poprzednich okresach. teraz dłużnik jest zarejestrowany w UP, przyszedł na wywiad ale dalej nie płaci bo twierdzi że nie ma z czego? uchylacie taką decyzję, czy dalej jest traktowany jako uchylający się?
kaaasia

Napisano: 16 paź 2014, 9:34

u mnie dalej jest uchylający sie- musi płacić przez 6 miesiecy te 50% i spełnic pozostałe warunki określone w ustawie zebym mogła uchylić taka decyzję
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 16 paź 2014, 9:44

czyli do prokuratury i starostwa wysyłamy, nawet jak przyszedł na wywiad?
kaaasia

Napisano: 16 paź 2014, 10:05

proszę o komentarz, jak robicie?
kaaasia

Napisano: 16 paź 2014, 10:26

to może mała mii, bo tylko Ty się zainteresowałaś moim tematem
kaaasia

Napisano: 16 paź 2014, 10:33

do starostwa wysyłam w pierwszym roku- jak raz mu zabiorą prawko to później juz nie wysyłam, jak odpiszą, że nie posiada to za rok wysyłam znowu ( bo przeciez mógł zrobić )
do prokuratury co roku, nawet jak przyszedł na wywiad, samo przyjście na wywiad nie jest powodem do uchylenia decyzji uznajacej go za uchylającego sie
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 16 paź 2014, 10:37

bardzo dziękuję
kaaasia

Napisano: 16 paź 2014, 12:06

Ja robię inaczej, jeżeli w kolejnym roku przyszedł dłużnik na wywiad ale jest decyzja o uznaniu i wiem, że nie płaci to tylko raz wysyłam go do prokuratury i starostwa w kolejnym roku jak przyjdzie na wywiad to już nie wysyłam wniosku do prokuratury nawet jeżeli nadal mam obowiązująca decyzję uznająca dłużnika za uchylającego się. Jeżeli natomiast w kolejnym roku nie przyjdzie na wywiad lub nie dopełni innych warunków wtedy wszczynam postępowanie o uznaniu za uchylającego i po jego zakończeniu wysyłam wniosek do prokuratury i zapytanie do starostwa o posiadanie prawa jazdy.
Beata :)

Napisano: 16 paź 2014, 12:43

dzięki Beata:) czyli uchylam decyzję dopiero wtedy gdy dodatkowo dłużnik będzie spłacał 50%, i wtedy też wniosek do starostwa o zwrot prawa jazdy tak?
kaaasia

Napisano: 16 paź 2014, 13:06

tak - ja dokładnie tak robię
Beata :)

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x