Elmer i inni mądrzy:) - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 16 paź 2014, 12:29

Witam,
Mam taka sytuacje babka złożyła wniosek o alimenty, zawsze u nas pobierała, miała zaświadczenie o bezskuteczności wydane przez sad, bo ojciec mieszkał w Niemczech. Teraz Sąd jej nie wydał zaświadczenia bo teraz dłużnik mieszka w Polsce. Sama wierzycielka oświadczyła, że doniesie zaświadczenie o bezskuteczności, jednak tego nie uczyniła.... wystąpiłam z wnioskiem do komornika który zajmuje się tą sprawą i napisał mi tak: Komornik informuje, iż na dzień dzisiejszy nie może wydać zaświadczenia o bezskutecznej egzekucji. Pani..... wniosek egzekucyjny z alimentów złożyła w kancelarii Komornika w dn. 16.09.2014 r. w związku z brakami formalnymi dotyczącymi wniosku egzekucyjnego została wezwana do uzupełnienia w trybie art. 797 kpc do dnia dzisiejszego nie uzupełniła braków formalnych....
Odmowa?? z powodu?? Jakas podstawa? POmożcie
jaaaa

Napisano: 16 paź 2014, 14:38

Proszę o pomoc... bardzo proszę
jaaaa

Napisano: 16 paź 2014, 14:49

też bym jej zrobił na początek wezwanie
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 16 paź 2014, 15:26

I tak nie będzie miała tego zaświadczenia o bezskuteczności, bo taka procedura trwa 2 ,3 miesiące... Myślisz, że te wezwanie jest konieczne?? Jak tylko brakuje zaświadczenia o bezskuteczności?? Niby w ustawie jest ze my możemy wystapic z wnioskiem o przeslanie... Chce jej dać odmowe ale nie wiem jak to ująć...
justaaa

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x