pierwszy raz się tym zajmuję i mam od razu problem ponieważ dziewczyna złożyła wniosek na FA ale na zaświadczeniu od komornika pisze że egzekucja jest częściowo skuteczna w 2013r. wyegzekwowano 188,93zł. Proszę o pomoc co mam zrobić dać odmowę? Wystąpić z jakimś pismem do komornika (jeśli tak to o co konkretnie) RATUNKU
przedzwoń do komornika że potrzebujesz zaświadczenia o bezskuteczności egzekucji
komornicy czasem tak piszą (nie prawidłowo) w sytuacjach kiedy uda im sie coś wyegzekwować
alimenty w kwocie 188,93zł wierzyciekla wpisuje na dochodzie nieopodatkowanym za rok 2013
jeśli w 2013r. wierzycielka pobierała fundusz musisz zbadac kiedy dokładnie komornik przekazał jej tą ( lub inną ) kwotę i w tym czasie ma zwrot z funduszu ( nie moze zatrzymywać kwot od komornika gdy ma płacone świadczenie z funduszu )
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
dziękuję serdecznie za informacje na szczęście nie pobierała funduszu nie powiem że mnie to zdziwiło ponieważ są dłużnicy którym co miesiąc coś komornik ściąga (długi np. za inny okres) ale na zaświadczeniu pisze że jest bezskuteczna egzekucja...