Dłużnik sie odnalazł - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 03 mar 2015, 15:39

Wierzycielka obecnie nie pobiera już świadczeń z FA. Jest ustalony kurator do reprezentowania w postępowaniu administracyjnym( ja nim jestem). Dłużnik sie odnalazł. Jakie powinnam podjac dziaania:
1. Napisać do sądu (jako Pracownik) ze dłużnik się odnalazł i podać jego aktualne miejsce zamieszkania. Zwykłe pisemko napisac ze poprostu dłużnik sie odnalazł ?
podpowiedcie?
Nowusia

Napisano: 04 mar 2015, 10:12

Prosze podpowiecie.
Napewno jest ktos kto miał taka sytuacjie?!!!
Nowusia

Napisano: 04 mar 2015, 10:36

1.Czy powinnam teraz (jako kurator) wysłac wszystkie pisma pod adres dłuznika?
2.Czy powinnam teraz (jako Organ) wysłac wszystkie pisma pod adres dłuznika

Zastanawiam sie bo jako kurator wysle mu te pisma to na decyzjiach i wszczęciach wpisywałam adres do kuratora- czyli mój i nie wiem czy moge mu przesłac swoje dane. Jak wy myślicie?
Nowusia

Napisano: 04 mar 2015, 10:53

1. Jeżeli cokolwiek odbierałaś w jego imieniu - doręcz mu to teraz, potem wystąp do sądu o zniesienie pełnienia funkcji kuratora
2. Jeżeli nic nie wysyłałaś, to teraz zacznij i od razu wystąp do sądu o zniesienie pełnienia funkcji kuratora
3. Jeżeli jeszcze postępowanie sądowe się nie zakończyło - złóż prośbę o cofnięcie wniosku o ustanowienie kuratora
olabogaa

Napisano: 04 mar 2015, 11:05

Jako kurator mam mu wysłac. Tylko nie wiem bo na decyzjiach widnieje mój adres i nie wiem czy skreślic mój adres bo nie chce zeby dłuznik znał mój adres. Jak powinnam zrobic?

Komornik ściąga mu kase bo zajął mu wynagrodzenie za prace. Czy li co mam napisac do sądu o cofnięcie wniosku o ustalenie kuratora? prosze pomóz?
Nowusia

Napisano: 04 mar 2015, 12:37

????Proszek
Nowusia

Napisano: 04 mar 2015, 12:43

Byłas kuratorem jako osoba prywatna( Twój prywatny adres) czy jako pracownik urzedu ( adres urzędu)? Nasze Pani kurtorki-pracowniczki sądu podaja adres sądu, a nie prywatny.
Człowiek nie jest taki, co by sobie nie poradził:)
POCAHONTAS
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 25 lis 2005, 10:00
Zajmuję się:

Napisano: 04 mar 2015, 12:48

jako osoba prywatna, ale nie chce przesyłac dokumenty z swoim adresem.
Co zrobic? wysłac z moimi danymi? Wydrukowac nowe bez adresu i wyslac takie?
Jak byście zrobili?
Nowusia

Napisano: 04 mar 2015, 14:25

moze Elmer ty mi podpowiesz jak postapic?
Nowusia

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x