podwyzka alimentow - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 03 mar 2015, 19:16

dostalsm zastepstwo i prowadze fundusz...mam sytuacje kobieta przyniosla wyrok o podwyzszeniu alimentow..obecnie pobiera nizsza kwote ale wyrok jest obowiaxujavu jeszcze z poprzedniego okresu czyli sad przyznal od sierpnia 2014r..moze mi kyos podpowiedziec od czego mam zaczac? Czy cos na biezaco zadac od komornika czy przyznac majac aktualne dokumenty na nowy okres.,czy bedzie jej sie nalezalo wyrownsnir wstecz?? Prosze o pomoc...
dada111

Napisano: 03 mar 2015, 23:05

witam, czekasz na info od komornika( babka powinna go tak jak ciebie powiadomić) robisz zawiadomienie o wszczęciu postępowania a potem wystawiasz decyzję ze zmianą alimentów)
mała

Napisano: 04 mar 2015, 8:25

jak dostaniesz od komornika zaświadczenie o zmianie wysokości alimentów- przyznajesz w okresie od sierpnia do 30-09-2014 i zmieniasz nową decyzje- robisz też wyrównanie. pamiętaj że w tym przypadku FA jest podzielny i robisz wyrównanie proporcjonalnie od tego dnia od którego dostała podwyzkę.
musisz tez zmienic decyzje o zwrocie dla dłuznika alimentacyjnego
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 04 mar 2015, 17:40

Bardzo dziekuje...super jak ktos chce sie podzielic doswiadczeniem zawodowym...dzieki....
dada111

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x