dłużnik się wyprowadził - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 sie 2023, 8:49

Witam. Wpłynął do naszego ośrodka z innej gminy wniosek o przeprowadzenie wywiadu alimentacyjnego z dłużnikiem alimentacyjnym. Wysłałam do niego wezwanie, aby się stawił na wywiad, jednakże dłużnik nie odebrał korespondencji wobec tego było awizo, list wrócił do naszego ośrodka. Z uwagi na powyższe kontaktowaliśmy się z jego matką, która udzieliła nam informacji, że syn już nie mieszka pod tym adresem, wyprowadził się, nie ma z nim żadnego kontaktu i nie odbiera przesyłek listownych kierowanych do niego. Co w takiej sytuacji mam zrobić? Wszcząć postępowanie dotyczące uznania dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych czy wystarczy sporządzić notatkę służbową do akt z przeprowadzonej rozmowy telefonicznej z matką dłużnika dotyczącą tego, że dłużnik się wyprowadził?
gopsiarka
Stażysta
Od: 25 mar 2022, 9:23
Zajmuję się: ŚW, DO, FA, ŚR, CP

Napisano: 09 sie 2023, 8:55

List wrócił jako podwójne awizo? Wszczynasz postępowanie. Matka dłużnika nie jest stroną w tej sprawie. Jakby list wrócił z adnotacją "adresat wyprowadził się" to co innego.
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 09 sie 2023, 8:57

Alalala pisze:
09 sie 2023, 8:55
List wrócił jako podwójne awizo? Wszczynasz postępowanie. Matka dłużnika nie jest stroną w tej sprawie. Jakby list wrócił z adnotacją "adresat wyprowadził się" to co innego.
List wrócił jako podwójne awizo. A jakby napisać wniosek na policję, czy dłużnik mieszka pod tym adresem?
gopsiarka
Stażysta

Napisano: 09 sie 2023, 9:02

Od poszukiwania dłużnika jest komornik a nie Ty. Jak dłużnik tam nie mieszka to powinien o ty poinformować komornika.
Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale ja się w takie poszukiwania nie bawię ;)
Alalala
Inspektor
Od: 05 sie 2016, 9:20
Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM

Napisano: 09 sie 2023, 9:14

Alalala pisze:
09 sie 2023, 9:02
Od poszukiwania dłużnika jest komornik a nie Ty. Jak dłużnik tam nie mieszka to powinien o ty poinformować komornika.
Oczywiście zrobisz jak uważasz, ale ja się w takie poszukiwania nie bawię ;)
Dziękuję za pomoc :)
gopsiarka
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x