My właśnie wygaszamy prawo do świadczeń decyzją.
w ten sposób informujemy stronę, do wiadomości komornika i aa.
Na podstawie art. 104, art. 109, art. 162 § 1 pkt 1 i § 3 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. - kodeks postępowania administracyjnego (t.j. Dz. U. z 2020 r. poz. 256) oraz art. 2 pkt 3, pkt 10, pkt 11, art. 9 ust. 1, art. 12, art. 25 ustawy z dnia 7 września 2007 r. o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (j.t. Dz. U. z 2019 r., poz. 670 z późn. zm.).
po wprowadzeniu do systemu daty śmierci dłużnika, osobnym pismem informujemy księgowość jaki dłużnik kiedy zmarł, wskazując stan zadłużenia na dzień zgonu na podstawie art. 28 ust. 3 ustawy z dnia 7 września 2007 r.
o pomocy osobom uprawnionym do alimentów (j.t. Dz. U. z 2019 r., poz. 670 z późn. zm.), zadłużenie wygasa.
no, moze źle zrozumiałam pytania, prawo do FA oczywiśie decyzję uchylamy, ale tu była mowa ,jak zrozumiałam o wygaszeniu naleznosci dłuznika,i cały czas o tym piszę,
no, moze źle zrozumiałam pytania, prawo do FA oczywiśie decyzję uchylamy, ale tu była mowa ,jak zrozumiałam o wygaszeniu naleznosci dłuznika,i cały czas o tym piszę,
wnioski pisze do komornika i do księgowości w sprawie umorzenia zadłużenia związku ze zgonem dłużnika...