dłużnik w zk

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
aniakra123
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

dłużnik w zk

Post autor: aniakra123 »

Dostałam wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika, ustaliłam że przebywa w zk i wyjdzie w grudniu. Czy mam napisać tą informację do komornika, czy czekać aż wyjdzie i wtedy dopiero podjąć działania. Proszę o pomoc to mój pierwszy okres wFA
Awatar użytkownika
sweet.lemon
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: dłużnik w zk

Post autor: sweet.lemon »

napisz info do komornika i do OWD, ze przeprowadzenie wywiadu jest w tej chwili nie możliwe ponieważ dłużnik przebywa tu i tam
arnika

Post autor: arnika »

Ja mam sytuację odwrotną. Jestem OWW. Z zaświadczenia o bezskuteczności wiem, że dłużnik przebywa w zakładzie karnym. Nie wiem jak długo/ do kiedy i nie znam adresu.

Przygotowałam tylko informację do gminy dłużnika o przyznanym funduszu, ponieważ wiem, że nie nie mogą teraz przeprowadzić wywiadu.

Ale czy powinnam też przesłać dłużnikowi do aresztu informację o przyznanym funduszu ? I jak mam zdobyć ten adres - czy pisać do komornika w tej sprawie ? czy występować z wnioskiem do Krajowego Rejestru Karnego?
Awatar użytkownika
sweet.lemon
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

ja zadzwoniłam do komornika i ustaliła w którym ZK przebywa i tam wysłałam mu informacje o przyznanym fa, i wystąpiła z wniosek o udst. danych osobowych do Zk aby podali mi koniec okresu odbywania kary przez skazanego, a że ma zajęcie wynagrodzenia to wiem, że tam pracuje wiec o to nie pytałam
arnika

Post autor: arnika »

Bardzo dziękuję sweet.lemon !! :)
Awatar użytkownika
sweet.lemon
Starszy referent
Zajmuję się:
Kontakt:

a kiedyś wysłałam informacje do złego Zk, ponieważ tak mi podał komornik i oni w odpowiedzi an pismo poinformowali mnie w którym ZK przebywa dłużnik.
ODPOWIEDZ