dłużnik w ZK - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 27 kwie 2023, 8:52

Dostałam wniosek z oww o podjęcie działań, więc wezwałam dłużnika na wywiad, pismo zostało odebrane przez dorosłego domownika, więc wszczęłam postępowanie. To pismo zostało dwukrotnie awizowane. Policja ustaliła, że dłużnik przebywa w ZK i znam datę jego wyjścia. Co w takiej sytuacji? Postępowania raczej umorzyć nie mogę, na wywiad też nie przyjdzie. Teoretycznie wg tego co jest mówione na szkoleniach powinnam wysłać pismo do ZK z prośbą o przeprowadzenie wywiadu i jechać tam, ale praktycznie to raczej nie wypali. Radca prawny doradził mi, żebym przedłużyła termin, ale nie spotkałam się z przedłużaniem terminu w postępowaniu wobec dłużnika. Która opcja będzie najlepsza?
dszczotka
Stażysta
Od: 29 mar 2023, 14:11
Zajmuję się: FA, KDR, DM

Napisano: 27 kwie 2023, 14:33

dszczotka pisze:
27 kwie 2023, 8:52
Dostałam wniosek z oww o podjęcie działań, więc wezwałam dłużnika na wywiad, pismo zostało odebrane przez dorosłego domownika, więc wszczęłam postępowanie. To pismo zostało dwukrotnie awizowane. Policja ustaliła, że dłużnik przebywa w ZK i znam datę jego wyjścia. Co w takiej sytuacji? Postępowania raczej umorzyć nie mogę, na wywiad też nie przyjdzie. Teoretycznie wg tego co jest mówione na szkoleniach powinnam wysłać pismo do ZK z prośbą o przeprowadzenie wywiadu i jechać tam, ale praktycznie to raczej nie wypali. Radca prawny doradził mi, żebym przedłużyła termin, ale nie spotkałam się z przedłużaniem terminu w postępowaniu wobec dłużnika. Która opcja będzie najlepsza?
a na jakim szkoleniu mówią, zeby jechać do ZK i przeprowadzić wywiad? :o
ja w takim przypadku umarzam - brak organu dłużnika.
gopsmops
Stażysta
Od: 08 sie 2022, 13:39
Zajmuję się: fa

Napisano: 02 maja 2023, 10:45

Na każdym szkoleniu, które miałam z OIE. Pobyt dłużnika w ZK, nie powoduje zmiany lub braku miejsca zamieszkania. Cały czas jestem OWD.
dszczotka
Stażysta
Od: 29 mar 2023, 14:11
Zajmuję się: FA, KDR, DM

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x