Dłużnik zmarł 1 czerwca 2008 r.
Dłużnik zmarł 1 czerwca 2008 r.
Muszę wszcząć postępowanie i uznać jako nienależnie pobrane kwoty ZA za miesiąc lipiec, sierpień i wrzesień?
Powołuje się na art. 42 ust.1 i ust. 2 ???
Powołuje się na art. 42 ust.1 i ust. 2 ???
Re: Dłużnik zmarł 1 czerwca 2008 r.
Najpierw trzeba wziąść oświadczenie od wierzyciela, od kiedy wiedział o śmierci dłużnika.
Ale osoba nie wiedziała o śmierci dłużnika.
Wydaje mi się, że to są nienależnie pobrane świadczenia.
Wydaje mi się, że to są nienależnie pobrane świadczenia.
- RR
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jak dłużnik zmarł wnioskodawca o tym nie wiedział to za bardzo nie możesz zrobić nienależnie pobranych.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
J 19, 22
To co w tym momencie. Mam nic nie robić tylko osoba mi napisze oświadczenie, że nic nie wiedziała i to wszystko ???
Wydaje mi się, że to są nienależnie pobrane. Ja bym napisała jej wszczęscie postępowanie, potem uchylenie decyzji.
Powiedziałam już wierzycielce żeby napisała oswiadczenie, że nie wiedziała nic o śmierci dłużnika i żeby się ewentualnie odwoływała do SKO.
Powiedziałam już wierzycielce żeby napisała oswiadczenie, że nie wiedziała nic o śmierci dłużnika i żeby się ewentualnie odwoływała do SKO.
w żadnym wypadku nie są to nienależnie pobrane świadczenia jeżeli wierzycielka nie wiedziała o śmierci dłużnika. Musi poświadczyć kiedy i w jaki sposób otrzymała tą informację.Jeżeli zataiła tą wiadomość i świadomie pobierała zaliczkę to są nienależnie pobrane, w innym wypadku nie.
U mnie Pani mecenas powiedziała, że to są nienależne pobrane chociaż nie bardzo wiedziała na jaki art. się powołać. Mi się wydaję, że to są nienależnie pobrane wg. art. który mówi, że nienależnie pobrane świadczenia to świadczenia wypłacone mimo zaistnienia okoliczności powodujących ustanie lub zawieszenie prawa do świadczeń.
Oprócz Dłużnik zmarł 1 czerwca 2008 r. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
rozliczwnie zaliczki
informacja o ZA wypłaconych od października do grudnia 2008
pismo od komornika o przelewie!:P
pomózcie proszę
Ratunku
ZAŚWADCZENIE
prosze o wyjasnienie
zaświadczenie od komornika
zwrot zaliczki alimentacyjnej przez dłuznika
zwrot zal. alimentacyjnej przez dłużnika
ZWROT ZALICZKI
umorzenie zaliczki alimentacyjnej