Dłużnik zmarł za granicą. - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 20 lis 2013, 15:08

Mam tylko ustną informację, nie mam nic na piśmie. Co zrobić, żeby kobiecie nie płacić świadczeń z funduszu? Jak wypłacę, to wiem z doświadczenia, że piekielnie ciężko od niej będzie odzyskać.
~Wiola

Napisano: 20 lis 2013, 17:07

Dobrze, ale czemu chcesz nie wypłacać świadczeń?
Może chłop żyje, spróbuj \"informatora\" zmotywować do złożenia oświadczenia. Skontaktuj się ze świadczeniobiorcą - może kobieta coś wie.
"Com napisał, napisałem."
J 19, 22
RR
Awatar użytkownika
VIP
Od: 23 lip 2007, 22:51
Zajmuję się:

Napisano: 20 lis 2013, 17:35

Trwa sprowadzanie zwłok i z ewidencji z sąsiedniego miasta dowiedzieliśmy się o co chodzi bo PESEL chcieli. Papier będzie na pewno, tylko później. Komornik się dowiaduje, organy właściwe się dowiadują i ja obdzwaniam. Wiem, a nie mogę nic zrobić.
~Wiola

Napisano: 20 lis 2013, 17:40

Jezeli babka nie wiedziała o smierci dłużnika to jest w dobrej wierze i orzecznictwo stoi na stanowisku,ze wtedy nie ma NP- w praktyce możesz rypnąc NP i umorzyć.
Jezeli babka wie o smierci dłużnika to możesz ją \"nakłonić\" to napisania wniosku o uchylenie decyjzi za jej zgodą.
~behemot

Napisano: 20 lis 2013, 18:00

Nie przejdzie bo \"jej się należy\"
~Wiola

Napisano: 20 lis 2013, 23:35

To czekaj na oficjalna informacje.trudno. jak zostanie wszczęte postępowanie w sprawie np to babka będzie miała okazję się wypowiedzieć w sprawie
~behemot

Napisano: 21 lis 2013, 9:53

wezwij wierzyciela do złożenia wyjaśnień pod rygorem
napisz do tamtego miasta (gminy ) pismo z zapytaniem. Wierzycielce jak przyjdzie powiedz że dostałeś taką informację i wystosowałeś oficjalne pismo w tej sprawie, i że jej nie wypłacisz dopóki nie będziesz miał czarno na białym.
A ona niech składa o samotne bo jej listopad przepadnie.
eMGie
Podinspektor
Od: 06 wrz 2013, 12:13
Zajmuję się:

Napisano: 21 lis 2013, 11:12

Nie dostanie rodzinnego bo ma wysoki dochód z funduszu. Jedyna nadzieja w sko, że mnie obali.
~Wiola

Napisano: 21 lis 2013, 11:17

Tylko muszę wygrzebać akt zgonu.
~Wiola

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x