DM program Sygnity - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 20 lis 2014, 13:25

Czy ktoś z Was pracuje na programie dodatków mieszkaniowych Sygnity ? Proszę o opinie?
maj.

Napisano: 21 lis 2014, 9:46

Czy nikt nie pracuje na programie komputerowym Sygnity ?
maj.

Napisano: 24 lis 2014, 11:18

Ja pracuję, ujdzie. Trzeba tylko pamiętać aby dobrze nastawić opcje.
MZv2

Napisano: 24 lis 2014, 16:08

pracuje w świadczeniach rodzinnych w programie Sygnity a od niedawna przejęłam dodatki mieszkaniowe również w programie Sygnity, dobrze się pracuje, mam porównanie do Radixa i w moim odczuciu Sygnity jest lepsze
Joanna_

Napisano: 24 lis 2014, 16:17

czasochłonne było samodzielne ustawienie wszystkich parametrów i skonfigurowanie wydruków listy wypłat, ale jak już wszystko działa tak jak powinno to jest ok
Joanna_

Napisano: 26 lis 2014, 11:30

Witam.
Joanno a czy mogłabym Cię prosić o pomoc w ustawieniu programy Sygnity dodatki mieszkaniowe. Próbuję ustawić go i cały czas jest problem bo nie działa.
W jaki sposób utworzyć różne decyzje przyznające, np. ryczałt w kasie, ryczałt do zarządcy, pomniejszenie o nadwyżkę, powierzchnia rzeczywista.. Próbowałam na różne sposoby i nic nie działa. Czy może to jedna decyzja na wszystkie przypadki będzie? Mogę liczyć na Twoją pomoc? Proszę o odpowiedź.
Ewa_

Napisano: 27 lis 2014, 11:46

wybierasz zakładkę administracja następnie konfiguracja wydruków dalej konfiguracja wydruków decyzji i szablony decyzji, dodajesz nowy szablon lub modyfikujesz istniejący modyfikuj - edytuj szablon podstawowy tekst decyzji należy wpisać lub przenieść jeżeli masz gdzieś gotowy wzór w odpowiednie miejsca wstawiasz znaczniki tj. wyszystko co ma związek z daną sprawą np. daty adresy dochody powierzchnie dochody liczbę osób wszystko co potrzebujesz znaczniki lewy góry róg zaznaczone na niebiesko DBR utworzony szablon zatwierdzasz, pewnie za pierwszym razem nie wyjdzie idealnie ale po kilku próbach dojdziesz do wprawy.
później już każdą konkretną decyzję należy przeanalizować i jeżeli zachodzi potrzeba przez edycję konkretnej decyzji wprowadzić poprawki tzw. kosmetyczne i nadające przez szczegółową podstawę prawną indywidualny charakter decyzji ale to już nie obowiązkowe.
powodzenia
Gość

Napisano: 02 gru 2014, 16:04

Gość Dziękuję za podpowiedź.
Ewa_

Napisano: 11 gru 2014, 13:01

Witam.
Gość proszę o kolejne instrukcje.
Jeżeli mam szablon podstawowy przyznający dm to aby zrobić decyzję przyznającą w trzech różnych sytuacjach (1.jest wszystko w lokalu, 2.brak co lub czegoś- ryczałt do zarządcy, 3. brak co lub czegoś- ryczałt dla wnioskodawcy) muszę dodać nowe wersje do tego szablonu czy utworzyć nowe wersje szablonów dla każdej decyzji przyznającej i w jaki sposób.
I co tymi rodzajami szablonu w tworzeniu nowego szablonu (dodatek mieszkaniowy, dodatek mieszk. wraz z ryczałtem, domki jednorodzinne, ryczałt); i tymi tekstami do decyzji- przypadek obliczenia (pow. rzeczywista/ normatywana, jest ryczałt/ brak ryczałtu, pomniejszenie o nadwyżkę/ brak pomniejszenia..) jak to połączyć bo co kombinuję to wychodzi mi coś innego a nie to co potrzeba.
Proszę o odpowiedź.
Ewa_85

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem