Witam,
Pani ma przyznany dodatek mieszkaniowy od 01.06.2021 do 30.11.2021 i dzisiaj tj. w październiku (w czasie wypłacania DM) Pani złożyła kolejny wniosek o dodatek mieszkaniowy z wydatkiem za październik i dochodami za lipiec, sierpień, wrzesień. Czy mogę rozpatrzyć wniosek i przyznać dodatek od grudnia? czy lepiej żeby Pani złożyła wniosek w listopadzie z nowym wydatkiem i dochodem?
DM w trakcie i złożony nowy wniosek za wcześnie
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dm,
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: DM w trakcie i złożony nowy wniosek za wcześnie
wniosek złożony w październiku to wydatki za wrzesień mają być...ja zazwyczaj dzwonię do wnioskodawcy mówię ze za wcześnie i by złożyła podanie o wycofanie wniosku...lub można wydać postanowienie o odmowie wszczęcia postępowania....Zgodnie z art. 156 § 1 pkt 3 k.p.a. nieważna jest decyzja administracyjna, jeżeli dotyczy sprawy już poprzednio rozstrzygniętej inną decyzją ostateczną. Stosownie do art. 61a § 1 ww. ustawy gdy żądanie, o którym mowa w art. 61 k.p.a., zostało wniesione przez osobę niebędącą stroną lub z innych uzasadnionych przyczyn postępowanie nie może być wszczęte ....kasiakasiak pisze: 26 paź 2021, 10:02 Witam,
Pani ma przyznany dodatek mieszkaniowy od 01.06.2021 do 30.11.2021 i dzisiaj tj. w październiku (w czasie wypłacania DM) Pani złożyła kolejny wniosek o dodatek mieszkaniowy z wydatkiem za październik i dochodami za lipiec, sierpień, wrzesień. Czy mogę rozpatrzyć wniosek i przyznać dodatek od grudnia? czy lepiej żeby Pani złożyła wniosek w listopadzie z nowym wydatkiem i dochodem?
-
- Podinspektor
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
możesz przyznać dodatek od grudnia z tym, że w jednej decyzji:Witam,
odmawiasz na XI/21r. i przyznajesz na 5 miesięcy od XII do IV/21r.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dm,
- Kontakt:
dziękuje bardzo za pomoc Pani złoży wniosek o wycofanie wniosku i złoży go w listopadzie ;]
Oprócz DM w trakcie i złożony nowy wniosek za wcześnie - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
dodatki mieszkaniowe
dm odmowa na 0,5%
wyliczenie dm
nieopłacanie należności
decyzja wznawiająca dm
O co chodzi z powierzchnią użytkową lokalu
Wydatki we Wspólnotach
Umowa uaktywniająca
Obliczenia DM
dochód
PODSTAWA PRAWNA
Art 5 ust 4b - tytuł do części lokalu - co przyjąć?
Ryczałt
zaświadczenie o zarobkach
wznowienie postępowania
DOM PRYWATNY ZALEGŁOŚCI ZA ODPADY I KANAŁ