Witajcie,
piszę w dość nietypowej sprawie. Zgodnie z art. 5 naszej ustawy, gdy ktoś przekroczył normatywną powierzchnię (mam na myśli więcej niż o 30% lub więcej niż 50% przy łącznej powierzchni pokoi i kuchni) to wystawiałem decyzję odmowną. Ostatnimi czasy przychodzą nowi ludzie i tłumaczą mi, że powierzchnia nic nie ma do rzeczy. Jeszcze przed chwilą sprawdzałem przepisy, nic się nie zmieniło. Także o co chodzi tym ludziom?
O co chodzi z powierzchnią użytkową lokalu
-
- Referent
- Zajmuję się: DM/DE/DO/ZP/Archiwum/40+/DW
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: O co chodzi z powierzchnią użytkową lokalu
Nie mam pojecia. W tej kwestii nie ma zmian. Skoro "nowi" przychodzą, to pewnie i "zieloni" w kwestii dodatków mieszkaniowychMarek1992 pisze: o co chodzi tym ludziom?

-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: O co chodzi z powierzchnią użytkową lokalu
nie wiem czy to ma zwiazek...czytałam niedawno artykuł w internecie dość okrojony...że dodatek przyznawany jest gdy kwota 2066,99 na osobę(nie dopisali,ze to w gosp. 1-osobowym), ze gdy masz dom np 81 m (nie napisali ile osób ma być faktycznie w gospodarstwie domowym) to moze byc przyznany dodatek...dopiska...sredni dodatek w 2019 r....(chyba ten rok) wyniósł ok 200 złMaxima pisze: 26 paź 2021, 13:56Nie mam pojecia. W tej kwestii nie ma zmian. Skoro "nowi" przychodzą, to pewnie i "zieloni" w kwestii dodatków mieszkaniowychMarek1992 pisze: o co chodzi tym ludziom?![]()

Oprócz O co chodzi z powierzchnią użytkową lokalu - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
pomocy , opłaty
Sprawdzenie wyliczenia
........
dodatki mieszkaniowe
dm odmowa na 0,5%
wyliczenie dm
nieopłacanie należności
decyzja wznawiająca dm
Wydatki we Wspólnotach
Umowa uaktywniająca
DM w trakcie i złożony nowy wniosek za wcześnie
Obliczenia DM
dochód
PODSTAWA PRAWNA
Art 5 ust 4b - tytuł do części lokalu - co przyjąć?
Ryczałt