DM wstrzymanie a później?

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
anulka2313
Praktykant
Zajmuję się: DME/KADRY
Kontakt:

DM wstrzymanie a później?

Post autor: anulka2313 »

Witam, z powodu zaległości wstrzymałam dodatek mieszkaniowy, po trzech miesiącach dostałam informację od zarządcy że dwie osoby spłaciły zaległości a jena nie.
Ta co nie spłaciła to wygaszam decyzję o DM.
A te osoby co spłaciły to wznawiam postępowanie i puszczam DM? Bo nie wiem pierwszy raz mam taką sytuację?
Maxima
VIP
Zajmuję się: DM DE
Kontakt:

Re: DM wstrzymanie a później?

Post autor: Maxima »

anulka2313 pisze: 07 cze 2024, 12:08 Witam, z powodu zaległości wstrzymałam dodatek mieszkaniowy, po trzech miesiącach dostałam informację od zarządcy że dwie osoby spłaciły zaległości a jena nie.
Ta co nie spłaciła to wygaszam decyzję o DM.
A te osoby co spłaciły to wznawiam postępowanie i puszczam DM? Bo nie wiem pierwszy raz mam taką sytuację?
Stwierdzasz wygaśnięcie decyzji wstrzymującej wypłatę dodatku mieszkaniowego i wypłacasz dodatek za miesiące, w których wypłata była wstrzymana.

"Ta co nie spłaciła to wygaszam decyzję o DM."
Nie stwierdzasz wygaśnięcia, gdyż następuje to z mocy prawa. Możesz ewentualnie powiadomić pismem, że nastapiło wygaśnięcie decyzji z mocy prawa i nie ma podstaw by wypłacić dodatek za miesiące, za które wypłata była wstrzymana.
anulka2313
Praktykant
Zajmuję się: DME/KADRY
Kontakt:

Re: DM wstrzymanie a później?

Post autor: anulka2313 »

ok super dziękuję za pomoc a taką decyzję wygaśniecie decyzji wstrzymującą wypłatę dodatku mieszkaniowego posiadasz?
ODPOWIEDZ