Witam, z powodu zaległości wstrzymałam dodatek mieszkaniowy, po trzech miesiącach dostałam informację od zarządcy że dwie osoby spłaciły zaległości a jena nie.
Ta co nie spłaciła to wygaszam decyzję o DM.
A te osoby co spłaciły to wznawiam postępowanie i puszczam DM? Bo nie wiem pierwszy raz mam taką sytuację?
DM wstrzymanie a później?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DME/KADRY
- Kontakt:
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: DM wstrzymanie a później?
Stwierdzasz wygaśnięcie decyzji wstrzymującej wypłatę dodatku mieszkaniowego i wypłacasz dodatek za miesiące, w których wypłata była wstrzymana.anulka2313 pisze: 07 cze 2024, 12:08 Witam, z powodu zaległości wstrzymałam dodatek mieszkaniowy, po trzech miesiącach dostałam informację od zarządcy że dwie osoby spłaciły zaległości a jena nie.
Ta co nie spłaciła to wygaszam decyzję o DM.
A te osoby co spłaciły to wznawiam postępowanie i puszczam DM? Bo nie wiem pierwszy raz mam taką sytuację?
"Ta co nie spłaciła to wygaszam decyzję o DM."
Nie stwierdzasz wygaśnięcia, gdyż następuje to z mocy prawa. Możesz ewentualnie powiadomić pismem, że nastapiło wygaśnięcie decyzji z mocy prawa i nie ma podstaw by wypłacić dodatek za miesiące, za które wypłata była wstrzymana.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DME/KADRY
- Kontakt:
Re: DM wstrzymanie a później?
ok super dziękuję za pomoc a taką decyzję wygaśniecie decyzji wstrzymującą wypłatę dodatku mieszkaniowego posiadasz?
Oprócz DM wstrzymanie a później? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Powierzchnia użytkowa
Faktura za wodę_ licznik na dom i ogród
źle naliczony dodatek
Dodatek - pomocy dla nowicjuszki
Świadczenie ratownicze
termin wypłaty
KWH PILNE
część zajmowanego lokalu
dochody
Dodatek mieszkaniwoy
wstrzymanie dm