DO ELMER -JAK ROZLICZYĆ??????????? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]

Napisano: 10 mar 2014, 11:48

nie zgadzam się, że to bez znaczenia. Spłacasz najstarsze, żeby odsetki nie leciały od tych najstarszych.
~Algar

Napisano: 10 mar 2014, 11:48

Amazis- w tym progrmie ma to znaczenie, ponieważ wprowadzając zwroty do programu już sama określam na jaki ma to iść dodatek.
~EWULA

Napisano: 10 mar 2014, 11:49

przeczytaj pytanie, zrozum odpowiedź a potem się z nią (ewentualnie) nie zgadzaj.
~Elmer

Napisano: 10 mar 2014, 11:50

Ewula - po prostu wprowadź zwrot. Amazis sam ci to rozdzieli, nie masz na to najmniejszego wpływu. Program po zrobieni windykacji sam zalicza i tak ci to umieści w sprawozdaniu. Nie masz na to najmniejszego wpływu.
~Elmer

Napisano: 10 mar 2014, 11:55

PRZY WPROWADZANIU ZWROTU PRZEZ WINDYKACJĘ W PROGRAMIE AMAZIS TO JA OKREŚLAM NA JAKIE DODATKI MA IŚĆ ZWROT. pROGRAM MI SAM NIE DZIELI PONIEWAZ JA NIGDZIE NIE WPROWADZAM ŁACZNEJ KWOTY ZWROTU
~EWULA

Napisano: 10 mar 2014, 11:56

\"kwota 736 jest kwotą główną 1 raty wynikającą z decyzji o ratach\" \"Chciałam zapytać na jakie świadczenia (dodatki) zaliczyć tę kwotę- czy na z-k rodzinny, u. dziecka czy zasiłek wychowawczy\"

Elmer
\"bez znaczenia\'.

Z pierwszej raty nie może pokryć wychowawczego, bo był on później wypłacony.

Pokrywając nowsze zaległości zamiast starszych musi pamietać, ze odsetki lecą od tych starszych cały czas - a nie wiem czy to jest na korzyść strony.

~Algar

Napisano: 10 mar 2014, 12:01

mylisz się.
Przy założeniu windykacji po prostu określasz jakie świadczenia są do zwrotu (tam określasz np. 680 zł zasiłek rodzinny, 1000 dodatek z tyt. urodzenia itd).
Jak zrobisz windykacje na wymaganą łączna kwota 3680 to przy wprowadzeniu zwrotu, dzielisz ją na kwotę zwrotu 736 zł i pozostałą. Program sam ci to podzieli, nie masz na to wpływu.
Jeżeli chcesz sam wprowadzać każdą windykację osobno to robisz pojedyncze windykacje na kwotę raty (tak by w sumie dały wymaganą kwotę). Zaliczasz w pierwszej kolejności na najstarsze. Nie ma znaczenia czy w przypadku gdy najstarsze wymaganą zaległością jest:
68 ZR
1000 dodatek
i zaliczysz wpłatę 736 zł w całości na ZR a pozostałą część na dodatek, czy w całości na dodatek a dopiero przy następnej racie pokryjesz ZR i pozostały dodatek. To nie ma znaczenia.
~Elmer

Napisano: 10 mar 2014, 12:02

W DECYZJI O ROZŁOŻENIU NA RAY MAM JUŻ NALICZONE ODSETKI OD KAŻDEJ Z POSZCZEGÓLNYCH WYPŁAT DO DNIA WYDANIA DECYZJI O RATACH. tERAZ NALICZAM DALSZE ODSETKI OD DNIA NASTĘPNEGO PO WYDANIU DECYZJI DO DNIA SPŁATY.
~EWULA

Napisano: 10 mar 2014, 12:10

w programie Amazis nie ma takiej możliwości aby program sam rozdzielił kwotę główną na poszczególne dodatki. to ja określam na poczet jakiego dodatku ma być zaliczona wpłata. Na jakim programie pracujesz Elmer?
~EWULA

Napisano: 10 mar 2014, 12:11

na Amazisie.
Może mam inną wersję...
~Elmer

Strona 2 z 3    [ Posty: 25 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x