Jak wygląda postępowanie będąc jako OWD. Chodzi mi o to czy jeżeli dłużnik uchyla sie od przeprowadzenia wywiadu np to czy jeżeli w tamtym roku była już decyzjia o uchylaniu sie to czy moge ponownie wydac decyzjie i prokuratura i starostwo?????
Kolezanka wczesniej co roku wydawała decyzjie i pisała do prokuratury i starostwa. Ja tez w tym roku wydałam decyzjie i prokuratura i starostwo, czy to jest poprawnie?
Do Elmera
- mała mii
- Podinspektor
- Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...
- Kontakt:
Re: Do Elmera
a uchylałaś tamtą decyzję która dłuznik był uznany za uchylającego się?? jeśli nie- to na jakiej podstawie wydajesz kolejna decyzje w tej samej sprawie- kiedy jest decyzja ostateczna??
ja wszczynam postepowanie- sprawdzam wszystko czy nie płaci te 50 % i umarzam postepowanie w zwiazku z tym że dłuznik jest juz uznany- i dalej tak samo- starostwo prokuratura itd
aczkolwiek wiem, że niektórzy robi tak jak ty- ze w kazdym okresie wydaja decyzję, iole szkolących tyle opinie w tym temacie
ja wszczynam postepowanie- sprawdzam wszystko czy nie płaci te 50 % i umarzam postepowanie w zwiazku z tym że dłuznik jest juz uznany- i dalej tak samo- starostwo prokuratura itd
aczkolwiek wiem, że niektórzy robi tak jak ty- ze w kazdym okresie wydaja decyzję, iole szkolących tyle opinie w tym temacie
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
Julian Tuwim
hm.... no ja zrobiłam tak ze mimo ze była wydana decyzjia to znów wydałam i nie uchylałam jej wcześniej.
Czyli jak naprzykład jest wydana decyzjia to wszczynam postepowanie i zapytanie do komornika potem umorzenie postępowania ale i tak wysyłam wniosek do prokuratury i tarostwa????
Teraz to już sama nie wiem jak mam robić. Póki co zrobiłam tak jak kolezanka. Pasowało by sie na jakie szkolenie wybrac może sie dowiem co ciekawego.
Czyli jak naprzykład jest wydana decyzjia to wszczynam postepowanie i zapytanie do komornika potem umorzenie postępowania ale i tak wysyłam wniosek do prokuratury i tarostwa????
Teraz to już sama nie wiem jak mam robić. Póki co zrobiłam tak jak kolezanka. Pasowało by sie na jakie szkolenie wybrac może sie dowiem co ciekawego.
różne są praktyki tych decyzji o uznaniu, jedni wszczynają umarzają a inni wszczynają i wydają kolejne decyzje o uznaniu, jeden na szkoleniu powiedział i wszyscy ,,na hura'' stosują, tylko czy to aby na pewno, skoro podejmuje sie w każdym okresie działania bo jest nowy wniosek.... 

Dlatego bardzo prosiłabym o opinie jak wy postępujecie? jak u was wygląda to postępowanie?
Może był ktoś po kontroli i wie jak to ma byc prawidłowo? Wypowiedcie sie!!! Bardzo Was proszę
Może był ktoś po kontroli i wie jak to ma byc prawidłowo? Wypowiedcie sie!!! Bardzo Was proszę

wydaje kolejną , uznaje kolejny raz i powołuje się na okres świadczeniowy
Oprócz Do Elmera - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
intercyza matki z nowym mężem
TW a Urząd Skarbowy
rodzina składa się tylko z osoby uprawnionej
JAK TO NAPRAWIĆ Elmer ?
dłużnik zadeklarował...
metryki dla decyzji dłużników
Wzór pisma do dłużnika o sprecyzowanie wniosku
informacja do US
Rozeznanie sytuacji w praktyce
podwyższenie
upomnienia- nienależnie pobrany FA
I znowu ten kurator:(