zawieszenia postępowania egzekucyjnego
zawieszenia postępowania egzekucyjnego
Kobieta decyzja ma przyznany fundusz na obecny okres świadczeniowy. W miesiącu lutym 2015 r. wpłynęła do ośrodka informacja od komornika o postanowieniu zawieszenia postępowania egzekucyjnego. Co mam zrobić czy dalej wypłacać fundusz alimentacyjny czy mam zawiesić wypłatę ??????????????????????
P.S. zawieszenie postępowania egzekucyjnego dokonane zostało przez komornika na podstawie postanowienia sądu. Dłużnik wystąpił do sądu o umorzenie wyroku o zasadzonych alimentach. Sąd do czas wydania wyroku o umorzenie lub nie umorzenia udzielił powodowi zabezpieczenia poprzez zawieszenia postępowania egzekucyjnego w zakresie bieżących rat alimentacyjnych
P.S. zawieszenie postępowania egzekucyjnego dokonane zostało przez komornika na podstawie postanowienia sądu. Dłużnik wystąpił do sądu o umorzenie wyroku o zasadzonych alimentach. Sąd do czas wydania wyroku o umorzenie lub nie umorzenia udzielił powodowi zabezpieczenia poprzez zawieszenia postępowania egzekucyjnego w zakresie bieżących rat alimentacyjnych
Re: zawieszenia postępowania egzekucyjnego
nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale rozpatrzyłabym to w kontekście art. 29 ustawy
tak art. 29 ust 3
toczy się sprawa w sądzie o umorzenie wyroku o zasądzonych alimentach. w marcu bedzie rozprawa ale nie wiadomo czy ostateczna.
na czas rozstrzygnięcia sprawy - wydania wyroku sąd postanowieniem zawiesił postępowania egzekucyjnego w zakresie bieżących rat alimentacyjnych prowadzone przez komornika. postępowanie wydano z datą styczniową. informacja o tej sprawie od komornika wyłyneła do nas - ośrodka w lutym. wystąpiłam do komornika o nowe zaświadczenia o bezskuteczności odpisał mi iz egzekucja jest zawieszona i nie wystawi mi.
I co teraz mam wstrzymać wypłatę świadczeń ???
czy dalej wypłacać a jak zostanie wydany wyrok o umorzenie to odda kase jako nienależnie pobrane
miał ktoś taki przypadek
toczy się sprawa w sądzie o umorzenie wyroku o zasądzonych alimentach. w marcu bedzie rozprawa ale nie wiadomo czy ostateczna.
na czas rozstrzygnięcia sprawy - wydania wyroku sąd postanowieniem zawiesił postępowania egzekucyjnego w zakresie bieżących rat alimentacyjnych prowadzone przez komornika. postępowanie wydano z datą styczniową. informacja o tej sprawie od komornika wyłyneła do nas - ośrodka w lutym. wystąpiłam do komornika o nowe zaświadczenia o bezskuteczności odpisał mi iz egzekucja jest zawieszona i nie wystawi mi.
I co teraz mam wstrzymać wypłatę świadczeń ???
czy dalej wypłacać a jak zostanie wydany wyrok o umorzenie to odda kase jako nienależnie pobrane
miał ktoś taki przypadek
"zawieszasz na podstawie pisma od komornika"
a na jakie art. mam się powalać zawieszając ??????
a na jakie art. mam się powalać zawieszając ??????
hallo halllo
w jaki sposób na zawiesić na podstawie jakich art z ustawy o pomocy osobom zabowiązaną do alimentów i kpa

w jaki sposób na zawiesić na podstawie jakich art z ustawy o pomocy osobom zabowiązaną do alimentów i kpa

Oprócz zawieszenia postępowania egzekucyjnego - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Do Elmera
Rozeznanie sytuacji w praktyce
podwyższenie
upomnienia- nienależnie pobrany FA
I znowu ten kurator:(
dłuznik odwołuje sie potem raty chce
Tytuł wykonawczy
prośba od dłużnika
załączniki do wnioksu o prawo do świadczenia FA
Rodzic w ZK
KURATOR-EMERYTA - ELMER POMÓŻ
wniosek o ściganie