zawieszenia postępowania egzekucyjnego

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
madzia078

zawieszenia postępowania egzekucyjnego

Post autor: madzia078 »

Kobieta decyzja ma przyznany fundusz na obecny okres świadczeniowy. W miesiącu lutym 2015 r. wpłynęła do ośrodka informacja od komornika o postanowieniu zawieszenia postępowania egzekucyjnego. Co mam zrobić czy dalej wypłacać fundusz alimentacyjny czy mam zawiesić wypłatę ??????????????????????

P.S. zawieszenie postępowania egzekucyjnego dokonane zostało przez komornika na podstawie postanowienia sądu. Dłużnik wystąpił do sądu o umorzenie wyroku o zasadzonych alimentach. Sąd do czas wydania wyroku o umorzenie lub nie umorzenia udzielił powodowi zabezpieczenia poprzez zawieszenia postępowania egzekucyjnego w zakresie bieżących rat alimentacyjnych
madzia078

Re: zawieszenia postępowania egzekucyjnego

ponawiam :(
madzia078

pomoże ktoś ????
Nowa88

Post autor: Nowa88 »

nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale rozpatrzyłabym to w kontekście art. 29 ustawy
madzia078

tak art. 29 ust 3
toczy się sprawa w sądzie o umorzenie wyroku o zasądzonych alimentach. w marcu bedzie rozprawa ale nie wiadomo czy ostateczna.

na czas rozstrzygnięcia sprawy - wydania wyroku sąd postanowieniem zawiesił postępowania egzekucyjnego w zakresie bieżących rat alimentacyjnych prowadzone przez komornika. postępowanie wydano z datą styczniową. informacja o tej sprawie od komornika wyłyneła do nas - ośrodka w lutym. wystąpiłam do komornika o nowe zaświadczenia o bezskuteczności odpisał mi iz egzekucja jest zawieszona i nie wystawi mi.

I co teraz mam wstrzymać wypłatę świadczeń ???
czy dalej wypłacać a jak zostanie wydany wyrok o umorzenie to odda kase jako nienależnie pobrane

miał ktoś taki przypadek
dsr

Post autor: dsr »

zawieszasz na podstawie pisma od komornika
madzia078

wypowie się ktoś jeszcze ?????
madzia078

"zawieszasz na podstawie pisma od komornika"

a na jakie art. mam się powalać zawieszając ??????
madzia078

hallo halllo

w jaki sposób na zawiesić na podstawie jakich art z ustawy o pomocy osobom zabowiązaną do alimentów i kpa

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
ODPOWIEDZ