Do ELmera
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Do ELmera
zadzwoń do tego OWW i zapytaj ich na jakiej podstawie masz podjąć działania względem kuratora (dłużnika przecież nie ma na twoim terenie - jak ma kuratora to nie wiedzą gdzie jest)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
dzwoniłam i oni sami nie wiedzieli co mają z tym zrobić i tak zrobili ze nam przysłali wniosek o podjęcie działań. I teraz nie wiem co zrobić.
Czy wysłac do komornika zaputanie czy coś sie zmieniło w związku z zamieszkaniem dłużnika i napisac potem do OWW z informacjią ze nie jest możliwe podjęcie działań.
Czy wysłac do komornika zaputanie czy coś sie zmieniło w związku z zamieszkaniem dłużnika i napisac potem do OWW z informacjią ze nie jest możliwe podjęcie działań.
Odpisz im że nie możesz podejmować działań wobec dłużnika ponieważ nie można ustalić jego miejsca pobytu, nie jest więc także możliwe ustalenie organu właściwego dłużnika alimentacyjnego. A poza tym to obowiązkiem organu właściwego wierzyciela jest ustalenie adresu dłużnika. Dlatego nie próbuj nawet ustalać u komornika adresu bo nie jesteście ani oww ani owd i w związku z tym nie macie z tą sprawą nic wspólnego.
ELMER ----MOŻESZ WKLEIĆ PISMO KTÓRE KERUJESZ O USTALENIE ADRESU DŁUŻNIKA JAKIE PISZESZ DO KOMORNIKA??
I JESZCZE MAM PYTANIE CO ROBISZ W SYTUACJACH GDY WIESZ ŻE DŁUŻNIK PRZEBYWA ZAGRANICĄ, NIE MASZ NA TO POTWIERDZENIA DOKUMENTAMI
??
I JESZCZE MAM PYTANIE CO ROBISZ W SYTUACJACH GDY WIESZ ŻE DŁUŻNIK PRZEBYWA ZAGRANICĄ, NIE MASZ NA TO POTWIERDZENIA DOKUMENTAMI

Oprócz Do ELmera - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
dłużnik spłacił prawie wszystko...
zabezpieczenie alimentów
zaśw. o bezskuteczności
monitoring - dłużnicy alimentacyjni
komornik-zwrot
parametry tw sygnity
wniosek egzekucyjny, informacja wierzyciela
doręczenie
MArnotrawienie środków
Jak robicie z decyzjami?
ZMIANA ADRESU-POMOCY
Wniosek o podjecie działań dł