dłużnik spłacił prawie wszystko...
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
dłużnik spłacił prawie wszystko...
Dłużnik prawie wszystko spłacił (zwrot od komornika za sprzedaną nieruchomość)- całe zadłużenie z tyt. świadczeń z FA, natomiast zostało mu trochę odsetek do spłaty. Co powinnam zrobić? Kogo poinformować i co i jak? Dodam iż w obecnym okresie nie są już wypłacane świadczenia z FA. Bardzo proszę o pomoc 

- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: dłużnik spłacił prawie wszystko...
zasadniczo to ni, ale winnaś się zastanowić jak to możliwe, że zostały mu same odsetki (no chyba, że suma odsetek była wyższa niż zadłużenie główne)
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
w sierpniu ubiegłego roku komornik zwrócił się z prośbą o udzielenie inf o zadłużeniu dł. alim. Dnia 22.08 zostało wysłane do niego takie pismo z zadłużeniem na dzień 22.08.2014. Teraz przysłał zwrot z podziałem kwotowym na FA, ZA a reszta na odsetki. FA i ZA nie rosło od sierpnia bo świadczenia nie pobierane a odsetki rosły. Dobrze zrobiłam przedzielając zwrot od komornika?
Re: do Elmera
ale winnaś się zastanowić jak to możliwe, że zostały mu same odsetki
właśnie jak to możliwe - sygnity tak liczy naleznośc główna spłacona zostaja do spłaty odsetki - też mnie to ciekawi...może ktoś wyjaśni?
właśnie jak to możliwe - sygnity tak liczy naleznośc główna spłacona zostaja do spłaty odsetki - też mnie to ciekawi...może ktoś wyjaśni?
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Nie wiem co teraz. A powinnam poinformować komornika ze nie starczyło kasy na wszystko? i że konieczne jest dalsze prowadzenie egzekucji. Nie wiem jak to ugryźć... Może ktoś miał podobny przypadek? Czy to tak zostawić po prostu.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
odsetki nie były wyższe niż zadłużenie. Nie starczyło na te które naliczane były od 22.08... Pomoże ktoś?? 

Napisac komornikowi ile zostało do spłaty i tyle... i czekasz aż ci podeśle reszte 

-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to pewnie długo poczekam
dzięki

najpierw spłacamy fa i odsetki potem za taka jest kolejnośc według ustawy i zotac powinno za a nie odsetki
Oprócz dłużnik spłacił prawie wszystko... - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
taka sprawa
zmiana wysokości alimentów
zaliczka SĄD
zaliczka alimentacyjna w sądzie a podanie o rozłożenie na ra
Wezwanie na wywiad a dłużnik w ZK
postępowanie wobec dłużnika - podpowiedźcie
Kurator - proszę podpowiedzcie
uchylenie decyzji?? pilne!!
zabezpieczenie alimentów
zaśw. o bezskuteczności
monitoring - dłużnicy alimentacyjni
komornik-zwrot