do Elmera i INNYCH bystrych :) - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 23 lip 2014, 13:31

kobitka wdowa, bierze zr + samotne, w czerwcu urodzila dziecko, jeszcze nie zlozyla wniosku na zr i becik, ale zastanawiam sie co z samotnym za m-c VII 2014r ?? czy sie nalezy za lipiec, jesli wniosek złozy w sierpniu ??
czy za lipiec juz nie ??
bo gdzies na forum czytalam, ze jak zlozy wniosek w sierpniu, to jest rozwnoznaczne z tym ze od sierpnia wychowuje wspolnie z ojcem dziecko i za lipiec sie nalezy dod. samotny
co Wy na to ?????
+ewa

Napisano: 23 lip 2014, 13:34

jeżeli dziecko urodzone w czerwcu zostało uznane przez ojca też w czerwcu to dodatek nie należy się od lipca
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2014, 13:46

mam identyczną sytuację i chyba będę miała odwołanie zastanawiam się czy zrobić na 1 czy na 2 decyzjach????
aga*

Napisano: 23 lip 2014, 13:49

akt jest z 21.07., czyli uznal w lipcu
nalezy sie samotne za lipiec?????????
+ewa

Napisano: 23 lip 2014, 13:50

aga* pisze:mam identyczną sytuację i chyba będę miała odwołanie zastanawiam się czy zrobić na 1 czy na 2 decyzjach????
ja robie zr+ dod. na jesnej decyzji i becik na osobnej, zgodnie z instrukcja kancearyjna
+ewa

Napisano: 23 lip 2014, 13:52

za lipiec już nie
aga*

Napisano: 23 lip 2014, 13:56

chodziło mi oto czy na jednej przyznanie zr. +dod. + uchylenie samotnego ?? bo jak się odwoła to zblokuje sobie wypłatę świadczeń
aga*

Napisano: 23 lip 2014, 14:53

a co inni mysla, za lipiec sie nalezy czy nie ???
+ewa

Napisano: 23 lip 2014, 14:55

jeżeli ojciec uznał dziecko w lipcu to wg mnie za lipiec samotne się należy
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 23 lip 2014, 15:08

dla mnie samo to,ze ojciec uznal dziecko jeszcze nie oznacza,ze je wspolnie z matka wychowuje...dla rzetelnego rozstrzygniecia sprawy:) wezwalabym pania do zlozenia oswiadczenia pod odpowiedzialalnoscia karna czy wychowuja to nowe dziecko wspolnie i jesli tak to od kiedy
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x