do Elmera, RR i innych weteranów FA - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]

Napisano: 16 gru 2015, 15:26

Sorry, pisałam wiadomość na raty i zgubiłam wątek.
kawa i ciasto

Napisano: 16 gru 2015, 15:28

ale to sie nic nie dzieje lepiej jak ktos cos napisze i ewentualnie sie to zweryfikuje niz jakby pozostało to bez odp Takze dzieki i tak
sunshine
Starszy referent
Od: 09 lip 2015, 20:04
Zajmuję się:

Napisano: 16 gru 2015, 15:33

a jeszcze jedna prośba mam taka sytuacje z dluznikiem Wierzycielka przynosi pismo z sadu na ktorym jest napisane ze dluznik prawdopodobnie przebywa w Niemczech ona na wniosku o FA wpisała jego adres zamledowania w Polsce wysłaliśmy tam zaiwadomienie o przyznaniu FA (choc nie wiem czy był sens) i zwrocił sie list dwukrotnie awizowany Sprawna była by jasna gdyby napisano ze osoba sie wyprowadziła Ale co w takiej sytuacji pisac do OWD o podjecie działan choc na 99% dluznika w PL nie ma czy nie robic z tym nic i przyjac ze nie ma OWD
sunshine
Starszy referent
Zajmuję się:

Napisano: 16 gru 2015, 15:39

nie pisać
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 16 gru 2015, 15:40

Jeśli komornik w zaświadczeniu podaje adres dłużnika, to kieruj wniosek o podjęcie działań do OWD - dłużnik mógł zawsze wrócić.
kawa i ciasto

Napisano: 16 gru 2015, 15:42

Elmerku ale dlaczego nie pisać? Ma zaświadczenie od komornika, ma tam adres dłużnika, list był tylko podwójnie awizowany - może wyjazd za granicę był na jakiś czas, tzw. sezon ogórkowy i teraz dłużnik wrocił na zimę do mamusi. Ja piszę w takich wypadkach, to jest jeden wniosek i zawsze lepiej podjąć działania jakie by one nie były niż świecić oczami w sytuacji kontroli, dlaczego nie dopełniłam swoich obowiązków. Jak OWD ustali, że kolesia nie ma, to jazda do komornika o ustalenie adresu.
Ja w tym roku zabieram się ostro za wszystkich OWD nieznanych i tego typu zagramanicznych dłużników, wykopię ich choćby spod ziemi :P
kawa i ciasto

Napisano: 16 gru 2015, 15:44

Kurde znowu zwała, tutaj winę chyba ponosi mój stan podgorączkowy i ogólne rozbicie :D
Sprawę prowadzi sąd okręgowy, tak? Nie komornik? To wtedy nie piszesz do OWD, wypłacasz FA.
kawa i ciasto

Napisano: 16 gru 2015, 15:59

hehehehehe czas juz zeby okres swiateczny sie zaczał bo widze ze w tych OPS to sami zmeczeni ludzie sa;p
tak sad okregowy
Gość

Napisano: 16 gru 2015, 16:06

Chora jestem i forum z doskoku, to swoje robi :D
kawa i ciasto

Napisano: 16 gru 2015, 16:16

no ja własnie tez zaraz mnie czeka wizyta u lekarza ale musimy sie kurowac zeby po swietach wrocic w pełni sił ;p
sunshine
Starszy referent
Zajmuję się:

Strona 2 z 3    [ Posty: 22 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x