a jeszcze jedna prośba mam taka sytuacje z dluznikiem Wierzycielka przynosi pismo z sadu na ktorym jest napisane ze dluznik prawdopodobnie przebywa w Niemczech ona na wniosku o FA wpisała jego adres zamledowania w Polsce wysłaliśmy tam zaiwadomienie o przyznaniu FA (choc nie wiem czy był sens) i zwrocił sie list dwukrotnie awizowany Sprawna była by jasna gdyby napisano ze osoba sie wyprowadziła Ale co w takiej sytuacji pisac do OWD o podjecie działan choc na 99% dluznika w PL nie ma czy nie robic z tym nic i przyjac ze nie ma OWD
Elmerku ale dlaczego nie pisać? Ma zaświadczenie od komornika, ma tam adres dłużnika, list był tylko podwójnie awizowany - może wyjazd za granicę był na jakiś czas, tzw. sezon ogórkowy i teraz dłużnik wrocił na zimę do mamusi. Ja piszę w takich wypadkach, to jest jeden wniosek i zawsze lepiej podjąć działania jakie by one nie były niż świecić oczami w sytuacji kontroli, dlaczego nie dopełniłam swoich obowiązków. Jak OWD ustali, że kolesia nie ma, to jazda do komornika o ustalenie adresu.
Ja w tym roku zabieram się ostro za wszystkich OWD nieznanych i tego typu zagramanicznych dłużników, wykopię ich choćby spod ziemi
Kurde znowu zwała, tutaj winę chyba ponosi mój stan podgorączkowy i ogólne rozbicie
Sprawę prowadzi sąd okręgowy, tak? Nie komornik? To wtedy nie piszesz do OWD, wypłacasz FA.