Do kiedy decyzja na obiady w szkole.

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
Vulcana

Re: Do kiedy decyzja na obiady w szkole.

Post autor: Vulcana »

Ale ja przyznałam obiady w szkole przed 1.09.
t.franek

Post autor: t.franek »

To o co pytasz wpisujemy już prawie miesiąc od wczoraj art. dot. dożywiania po nowemu.Wpisując Dz.U. z 2016 poz. 930 nie wpisujemy ze zm.
Vulcanarr

Post autor: Vulcanarr »

Jesli nie wiesz, o co pytam, to przeczytaj ze zrozumieniem moje zapytanie. Ja nie pytalam, czy decyzja do grudnia, czy czerwca. Ja pytalam o maturzystow!
EWi

Post autor: EWi »

dzięki franek zrozumiałam.
pawel.w

Post autor: pawel.w »

do athena
podstawa prawna:
Na szkoleniu u B.M zadałem mu w zeszłym roku pytanie czy można wydać decyzję na opłacanie posiłków uczniom w stołówce szkolnej na cały rok szkolny +wywiad kontrolny po 6 m-cach ( tak robiliśmy).
Otrzymałem odpowiedz, że gdy była ustawa w sprawie dożywiania na lata 2006-2013 to można było zaciągać zobowiązania na przyszyły rok wydając decyzję do końca roku szkolnego.
Od 2014 roku nie ma już ustawy jest tylko uchwała rządu i nie można już zaciągać zobowiązań finansowych bo grozi Ci dyscyplina finansów.
Franciszka

Post autor: Franciszka »

Rece opadaja.Czy kierownicy osrodkow o tym nie wiedzieli, skoro to ma byc prawda? My do wrzesnia b.r. caly czas przyznawalismy na caly rok szkolny.
ODPOWIEDZ