do kiedy przyznać de?
do kiedy przyznać de?
do kiedy przyznać dodatek energetyczny, jeśli dodatek mieszkaniowy jest do końca maja a w kwietniu ma być nowe obwieszczenie
Re: do kiedy przyznać de?
zdanie mojego radcy jest takie, ze normalnie przyznajemy na okres taki jak przyznany jest d. mieszkaniowy niezależnie od zmiany obwieszczenia
słyszałam jeszcze taką wersję, że dla obejścia bawienia się w ewentualne decyzje zmieniające odnośnie wysokości dodatku w decyzji pisze się tylko, że jest przyznany bez podania kwoty bo i tak wiadomo, że jest jednakowy, a w chwili zmiany wypłacić ten zmieniony
słyszałam jeszcze taką wersję, że dla obejścia bawienia się w ewentualne decyzje zmieniające odnośnie wysokości dodatku w decyzji pisze się tylko, że jest przyznany bez podania kwoty bo i tak wiadomo, że jest jednakowy, a w chwili zmiany wypłacić ten zmieniony
Re: do kiedy przyznać de?
Ustawa nie przewiduje jakichkolwiek zmian decyzji. Przyznaje się DE na okres DM i w kwocie stałej, tj. takiej jaka obowiązuje w dniu złożenia wniosku. Żadnej filozofii w tym nie widzę.
Oprócz do kiedy przyznać de? - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
podważenie wiarygodności oświadczenia
DE w NDM+
wydatki
PIT 8 C
DE - WAŻNE WIEŚCI
denergetyczny - do kiedy?
od kiedy przyznać de
czy publikujecie uoważnienia do dodatku energetycznego w dziennikach urzędowych?
numer decyzji
do gorzatki
do kiedy dodatek energetyczny
decyzja odmowna na dodatek energetyczny
program do DM
likwidator
wydatki na mieszkanie
Opłata skarbowa