do kiedy przyznać kartę? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 19 wrz 2014, 9:24

Do kiedy przyznajecie kartę jeśli dziecko jest pełnoletnie i uczy się w szkole? Jeśli na zaświadczeniu jest napisane ze przewidywany termin zakończenia nauki yo czerwiec 2015??
To do czerwca czy do sierpnia tak jak trwa rok szkolny???

Co w przypadku jeśli nie ma takiego terminu na zaświadczeniu i jest napisane tylko ze dziecko jest uczeniem klasy .... w roku szkolnym 2014/2015.

I ostatnie pytanie dot. studentów. Mam dwa zaświadczenia, że dzieciaki zostały przejęty na 1 rok studiów w roku akademickim 20147/2015.
Do kiedy przyznać czy mam czekać na konkretne zaświadczenie ze studiów????

W sumie Mazurkiewicz na szkoleniu mówił, ze dzieciom ze szkoły średniej przyznawać do sierpnia bo tak trwa rok szkolny a w przypadku studentów wystarczy ze zostali przyjęci na studia? Tez tak uważacie??
kamila88

Napisano: 19 wrz 2014, 9:32

Przeczytaj § 10 ust. 5 pkt 4. Mazurkiewicz plecie jak zwykle głupoty.
magnolia

Napisano: 19 wrz 2014, 9:59

Jeśli jest szkoła średni itp. mu przyznajemy do 31 sierpnia a jak studia wyższe do 31 października - tak jak na legitymacjach
tysza

Napisano: 19 wrz 2014, 10:00

Większość zaświadczeń ma tylko rok ukończenia dlatego tak robimy.
tysza

Napisano: 19 wrz 2014, 10:14

To jak mam ewidentnie napisane ze nauka trwa do czerwca do to czerwca kartę przyznać?
A jeśli nie ma terminu to do sierpnia? Bo już nic nie rozumiem ;/
kamila88

Napisano: 19 wrz 2014, 12:51

kamila88 pisze:To jak mam ewidentnie napisane ze nauka trwa do czerwca do to czerwca kartę przyznać?
Szkoła średnia powinna wystawić zaświadczenie do 31 sierpnia danego roku, p[oniewaz do takiej daty uczeń nawet gdy będzie pisał maturę w kwietniu ma status ucznia!!!

Jezeli piszą na zaświadczeniach inaczej to znaczy, że nei znają swojej ustawy. Odsyłać i prosic prawidłowe zaświadczenie
W przypadku uczelni data może być rożna zależny od regulaminu, wiec wpisywać datę z zaświadczenia
naitsyrk85
Starszy referent
Od: 27 cze 2013, 10:30
Zajmuję się:

Napisano: 19 wrz 2014, 14:23

naitsyrk85 pisze:
kamila88 pisze:To jak mam ewidentnie napisane ze nauka trwa do czerwca do to czerwca kartę przyznać?
Szkoła średnia powinna wystawić zaświadczenie do 31 sierpnia danego roku, p[oniewaz do takiej daty uczeń nawet gdy będzie pisał maturę w kwietniu ma status ucznia!!!

Jezeli piszą na zaświadczeniach inaczej to znaczy, że nei znają swojej ustawy. Odsyłać i prosic prawidłowe zaświadczenie
W przypadku uczelni data może być rożna zależny od regulaminu, wiec wpisywać datę z zaświadczenia
dziękuje bardzo :)
kamila88

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x