DO KIEDY PRZYZNAJĘ KARTĘ???
DO KIEDY PRZYZNAJĘ KARTĘ???
Rodzina składa wniosek na kartę dużej rodziny i w członkach rodzinny jest dziecko które ma ukończone 18 lat przedstawiło mi zaświadczenie ze szkoły o planowanej dacie ukończenia szkoły 24-04-2015r. do kiedy przyznaję kartę???
Re: DO KIEDY PRZYZNAJĘ KARTĘ???
Ja by przyznała tak jak zaświadczenie do 24.04.2015r
rok szkolny trwa do 31 sierpnia, maturzysta do 30 września
To dlaczego według rozporządzenia jest wymagane zaświadczenie ze szkoły o planowanej dacie ukończenia szkoły jeżeli rok trwa do 31 sierpnia, czy tam września??
tylko tyle wypowiedzi, może ktoś jeszcze się wypowie dlaczego co niektórzy przyznają do 31 sierpnia?
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jeśli w zaświadczeniu jest jasno określona data, datę ważności zrób jak w zaświadczeniu
ZAŚWIADCZENIE TO DOWÓD, ŻE PEŁNOLETNIE DZIECKO UCZY SIĘ, NATOMIAST ZGODNIE Z USTAWA OŚWIATOWĄ ROK SZKOLNY TRWA DO 31 SIERPNIA I TAK WYDAJESZ KARTĘ
ze strony ministerstwa:
Czy uprawnienia wynikające z programu przysługują maturzystom?
Tak. Jeżeli osoba w wieku powyżej 18. roku życia zdawała w maju maturę, to uprawnienia będą jej przysługiwać do 31 sierpnia tego samego roku. Osoba taka powinna dostarczyć zaświadczenie potwierdzające pobieranie nauki ze szkoły, w której zdawała maturę. W przypadku, gdy po skończeniu nauki w szkole ponadgimnazjalnej osoba została przyjęta w tym samym roku kalendarzowym na studia wyższe, uprawnienia przysługują jej także za wrzesień (i dłużej przez czas nauki - do ukończenia 25. roku życia).
Czy uprawnienia wynikające z programu przysługują maturzystom?
Tak. Jeżeli osoba w wieku powyżej 18. roku życia zdawała w maju maturę, to uprawnienia będą jej przysługiwać do 31 sierpnia tego samego roku. Osoba taka powinna dostarczyć zaświadczenie potwierdzające pobieranie nauki ze szkoły, w której zdawała maturę. W przypadku, gdy po skończeniu nauki w szkole ponadgimnazjalnej osoba została przyjęta w tym samym roku kalendarzowym na studia wyższe, uprawnienia przysługują jej także za wrzesień (i dłużej przez czas nauki - do ukończenia 25. roku życia).
Oprócz DO KIEDY PRZYZNAJĘ KARTĘ??? - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
GIODO
Nie rozumiem tego sprawozdania
komunikat w cas
sprawozdania?
komunikat w w CAS
podpisy pod pismami i decyzjami
jak wydrukować wykaz kart
zamówiłam karty i nie mogę wydrukować wykazu kart
KDR REKLAMACJA - POMOCY
kdr
KDR informacja