Przebywam za granicą, mam zasądzone alimenty na dziecko, płacę co miesiąc ale tylko połowę. Właśnie się dowiedziałem, że ściga mnie policja za to, że nie płacę alimentów, bo matka mojego dziecka pobiera fundusz alimentacyjny. Co z pieniędzmi, które jej przesłałem?
Dzwoniłem do komornika, ale odsyła mnie do pomocy społecznej, dzwoniłem do pomocy społecznej a ta odsyła mnie do komornika. Gdzie mam z tym iść?
do kogo mam to zanieść
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: do kogo mam to zanieść
jeżeli egzekucję prowadzi komornik to do komornika. On musi potwierdzić, że to co płacisz to alimenty a nie prezenty. Jak komornik tego nie potwierdzi (potwierdza poprzez oświadczenie twojej byłej miłości) to:
1. albo uznasz, że jesteś frajer i dałeś prezenty;
2. albo uznasz, że jesteś warchoł i oddasz dawną miłość do sądu. Bez gwarancji wygranej
Dopiero jako komornik prześle do OPS informacje o wpłatach to Ośrodek zrobi twojej ukochanej nienależne a tobie zdejmą z zadłużenia.
1. albo uznasz, że jesteś frajer i dałeś prezenty;
2. albo uznasz, że jesteś warchoł i oddasz dawną miłość do sądu. Bez gwarancji wygranej

Dopiero jako komornik prześle do OPS informacje o wpłatach to Ośrodek zrobi twojej ukochanej nienależne a tobie zdejmą z zadłużenia.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
No komornik prowadzi. Jak mu dam potwierdzenie przelewów (płaciła moja siostra przekazem pocztowym) to chyba musi potwierdzić to. Jakie prezenty? W ośrodu jak dzwoniłem to też coś o prezentach mówili, że jak nie mam podpisanych przelewów że to alimenty to każdy może stwierdzić że to prezenty! Maskara jakaś! A co jak moja była powie że nic nie dostała a ja mam potwierdzenie że pieniądze odebrała?
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
będziesz się sądził 

Paranoja jakaś! Moja siostra nie wpisywała tytułów przelewów, a moja była właśnie łaskawie odebrała ode mnie telefon i mówi, że myślała, że to pieniadze dla niej i dla dziecka na prezent bo alimenty są wyższe niż to co przesłałem i w dodatku po terminie przelewałem więc skąd miała wiedzieć co to jest. Czy w tej sytuacji mam szanse wygrać? Dla mnie to logiczne, że to było jako alimenty skoro mam wyrok.
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
sorry, ale zostałeś frajerem
Tylko dobra wola twojej ukochanej. Szczerze to ona mając w perspektywie zwrot wypłaconych świadczeń jako nienależne raczej nie pójdzie ci na rękę. Jak na przelewach nie było apisu alimenty to nawet bym do sądu z tym nie szedł.
Napij się chłopie bo się sfrajerowałeś
Tylko dobra wola twojej ukochanej. Szczerze to ona mając w perspektywie zwrot wypłaconych świadczeń jako nienależne raczej nie pójdzie ci na rękę. Jak na przelewach nie było apisu alimenty to nawet bym do sądu z tym nie szedł.
Napij się chłopie bo się sfrajerowałeś
Oprócz do kogo mam to zanieść - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Jaka aktywizacja???
Ile będzie NP - jak to obliczyć? RATUNKU
czy się należy
NP a przypis dla dłużnika SYGNITY. POMOCY!
TW- iformacjia
poszukiwania dłużnika
jak dzielić?
Błagam o pomoc bardzo
tekst jednolity
raty a informacja od komornika ze nie płacił
zaokrąglamy odsetki w tytułach ?
Elmer pomóż
Elmer zerknik prosze jakie mam mieć zaświadczenia?
21
art.68 ustawy o świadczeniach
Dziwna interpretacja SKO