Do kogo o pomoc??????? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 27 lis 2008, 13:31

Witam
Moje pytanie i prosba o pomoc jest nastepujace:
Mieszkam wraz z dziecmi w Hiszpanii ,tam tez pracuje wszystko legalnie ,umowa o prace numery NIE dzieci uczeszczaja tam do szkoly ,wszystko ok .Mam przysadzone alimenty w wysokosci 400zl na dwoje dzieci. Sprawa u komornika , komornik robi wywiad, dluznik nie sciagalny,egzekucja nieskuteczna (zarejestrowany w Biurze dla bezrobotnych , wiem ze prowadzi firme budowlana i ma samochod z tym ze nic nie jest na niego zapisane ) dowiadywalam sie o ubieganie sie o zaliczke alimentacyjna z funduszu ale okazalo sie ze moje dochody przekraczaja minimalny prog do otrzymywania zaliczki. Nie chodzi mi o 400 zl ktore ma placic ojciec na dwojke dorastajacych synow bo ta kwota nie jest zbyt wielka , chodzi o sam fakt ze ojciec jak i matka maja taki sam obowiazek alimentacyjny wobec dzieci ,dzieci maja w polsce zalozone swoje ksiazeczki i te pieniadze beda kiedys dla nich .Co mam zrobic zeby ojciec dzieci placil a nie uchylal sie od tego obowiazku????Moze oddac sprawe do prokuratury?? poradzcie prosze!!
Z gory dziekuje !!
~MARTA

Napisano: 27 lis 2008, 13:45

możesz oddać sprawę do prokuratury, możesz napisać sam wniosek o podjęcie działań wobec dłużnika do OPS.
Jak dłużnik jest sprytny to nic mu nie zrobisz.
~Yosemita Sam

Napisano: 27 lis 2008, 13:53

Wyglada na to ze jest dobrze poinformowany.Czyli wyglada na to ze dzieci zostana bez naleznych im pieniedzy??
~MARTA

Napisano: 27 lis 2008, 13:56

OPS??nie za bardzo sioe w tym wszystki teraz orientuje
~MARTA

Napisano: 27 lis 2008, 13:59

osrodek pomocy spolecznej
nowa
Starszy referent
Od: 10 lis 2006, 12:31
Zajmuję się:

Napisano: 27 lis 2008, 14:10

Dzieki sliczne zobacze co beda mogli zrobic ,ale cos mi sie wydaje ze z gory sprawa przegrana
~MARTA

Napisano: 27 lis 2008, 19:31

niech sprawa cały czas zalega u komornika w końcu go zdybiecie np. na emeryturze
~xxx

Napisano: 29 lis 2008, 17:26

wydaje mi sie ze z czasem sprawa bedzie przedawniona i caly moj wysilek na nic ale bede pukac do wszystkich drzwi!!!
dziekuje za zrozumienie
~Marta

Napisano: 29 lis 2008, 23:25

Zgadza się. Rodzina albo razem się z żywotem męczy albo osobno. Na coś trza się zdecydować a nie tak jakoś po środku nie wiadomo co.
~tajny

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x