Prosze o pomoc w sprawie ALIMENTY - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 26 lis 2008, 16:50

Witam
Ojciec mojej 2 letniej córki od dwoch miesiecy przebywa w Zakladzie Karnym i jestem zmuszona podac go o alimenty.Ale nie wiem od czego zaczac. Czy sad przyzna mi alimenty skoro on nie pracuje ??? Kto bedzie mi placil??? Czy mam jakies prawa???Nie pracuje samotnie wychowuje dzieko !!!Mieszkam z rodzicami.
~Ola

Napisano: 26 lis 2008, 17:05

nie rozumiem stwierdzenia że jesteś zmuszona podać ojca dziecka o alimenty, niezbadane sa wyroki sadu, dobrze by bylo zeby tatus placil
~Aga

Napisano: 26 lis 2008, 17:33

Ojciec nie chce placic a ja nie mam z czego sama utrzymac dziecka teraz pomagaja mi rodzice
~Ola

Napisano: 26 lis 2008, 20:40

Złóż do sądu pozew o alimenty. Z pewnością je dostaniesz. Jeżeli tatuś nie będzie pracował w ZK to dostaniesz świadczenia z funduszu alimentacyjnego.
Podstawowym prawem jest to że do świadczenia na dziecko zobowiązani są obydwoje rodzice a nie tylko matka.
~czarna

Napisano: 26 lis 2008, 21:42

czarna ma rację, nie zwlekaj
~xxx

Napisano: 26 lis 2008, 23:16

Wielkie dzieki;)
~Ola

Napisano: 01 gru 2008, 16:07

Witam !
Gorąco proszę o pomoc .Kobieta pobierała zaliczkę alimentacyjną od 01.09.05 .Komornik co 3 miesiące wystawiał zaświadczenie ,że egzekucja jest bezskuteczna ,nigdy nie wyegzekwował żadnych pieniędzy ,a dziś tj. 01.12.2008r.pisze że jest nadpłata na rzecz alimentów bieżąących i to nie mała kwota prawie 5 tyś zł.Co ja mam z tym zrobić nienależnie pobraneświadczenia ?
~Ola

Napisano: 04 gru 2008, 13:58

witam wszystkich. mój narzeczony płaci swojej byłej dziewczynie alimenty w wysokości 400zł. ich córka ma teraz 6 lat i chodzi do przedszkola matka dziecka założyła sprawę o podwyższenie alimentów na 600zł. ja obecnie jestem teraz w ciąży a mój narzeczony zarabia 1300zł czy mamy jakieś szanse że nie podwyższą tych alimentów? i czy na sprawie mogą zażądać moich zarobków?
~monia20

Napisano: 10 gru 2008, 1:26

TWOICH NIE, BO NAWET NIE JESTEśCIE MAłżEńSTWEM, ALE DOBRZE BęDZIę JESśLI UDOKUMENTUJECIE WASZą SYTUACJę I PRZEDłOżYCIE ZAśWIADCZENIE O TWOJEJ CIążY
~????????????

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x