do księgowych instytucji kultury ważna sprawa - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 19 gru 2014, 12:02

Dziewczyny pomóżcie
Zostały mi środki z dotacji organizatora, mam wolne środki na koncie zakup materiałów i wyposażenia, czy mogę kupić za 4 tysiące piec co, bo stary zaczął przeciekać. Wiem że to będzie zakup środka trwałego, ale skarbnik nie chce się zgodzić bo powinnyśmy mieć plan na inwestycjach? Czy tak powinno być?
Bardzo proszę o wypowiedź bo kończy się rok, a w przyszłym roku nie będzie środków na ten cel.
aniab

Napisano: 19 gru 2014, 12:11

Tak i u masz problem bo z tego to co mi wiadomo na inwestycje gmina ma inny paragraf
Kasia44

Napisano: 19 gru 2014, 12:34

Tak ale gmina przekazuje mi dotację i ja u siebie chcę kupić piec, czy nie można pieca kupić z konta materiałów i wyposażenia?
aniab

Napisano: 19 gru 2014, 23:25

Muszę Cię zmartwić ale z dotacji nie możesz kupić środka trwałego- jeśli jest to dotacja podmiotowa z gminy. Musiałaby to być dotacja na tą inwestycję. Jeśli nie masz innego wyjścia a posiadasz własne środki to kup piec z własnych środków (np. przeksięguj inne wydatki pokryte z własnych środków na pokryte z dotacji i tak będziesz miała własne środki z których kupisz piec- skoro gmina nie da Ci kasy na piec.
tomcio_3
Praktykant
Od: 15 gru 2014, 21:09
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x