Do likwidacji miejskie i gminne ośrodki pomocy społecznej oraz powiatowe centra pomocy rodzinie - Stare tematy

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]

Napisano: 21 paź 2013, 16:35

nie Edyto nie korzystam z usług pomocy społecznej. po czym wnosisz? pracuję w pcpr w dziale ds. pieczy zastępczej ale mam oczy i znajomych w mops-ie.
~kry

Napisano: 21 paź 2013, 20:55

Takiego słownictwa \'baby\" nie spodziewałam się usłyszeć od pracownika pcpr-u. Nie można generalizować wszystkich pracowników socjalnych. Dodam również jestem pracownikiem pcpr-u i wielu pracowników socjalnych jest bardzo oddanych swojej pracy. Kry swoje oczy proszę wykorzystać w swojej pracy zawodowej do pomocy osobom potrzebującym pomocy, a nie na innych pracowników socjalnych. Życzę owocnej pracy
~Edyta

Napisano: 22 paź 2013, 14:49

Edyto proszę nie oburzaj się tak na moje słowa. Niestety u mnie w mieście na stanowiskach pracowników socjalnych w mops znajdują się bardzo nieodpowiednie osoby. a ludzie którzy marzą o takiej pracy, chca pomagać ludziom, kończą studia na adekwatnym kierunku, nie mają na to szans, bo nie maja w rodzinie żadnej ważnej osoby w urzędzie miasta. na jakim świecie Ty żyjesz? Ja po prostu jestem rozgoryczony polskimi małomiasteczkowymi realiami. przepraszam ale powinienem urzyć słowa \"babsztyle\".
~kry

Napisano: 22 paź 2013, 15:10

a dlaczego \"małomiasteczkowe realia\". Przecież tak jest wszędzie. Wystarczy przejść z jednej partii do partii rządzącej i można wynegocjować niezły stołek nie wspominając o układch i znajomościach a później mamy takie gnioty w rozporządzeniach jakie mamy.
~Renia

Napisano: 22 paź 2013, 22:58

Kry - wiem dokładnie na jakim świecie żyję. Jest pełne niesprawiedliwości. Ale mimo wszystko uważam, że nie można wszystkiego uogólniać. Ciekawa jestem jak Panu udało się dostać pracę bez znajomości w pcpr? Ja jak Pan zauważył jestem kobietą i czuję się oburzona Pana słownictwem, które dotyka kobiet.
~Edyta

Napisano: 23 paź 2013, 10:55

Pani Edyto przepraszam Panią oraz wszystkich pracowników socjalnych, którzy wykonują swój zawód jak należy. moje słowa odnoszą się tylko do pracownic z mojego miasta, które znam i których nie szanuję. Pozdrawiam wszystkich asystentów rodziny, pracowników i pracownice socjalne, którzy są właściwymi osobami na właściwym miejscu!
~kry

Napisano: 23 paź 2013, 20:34

Przeprosiny przyjęte. Pragnę tylko dodać, że nie jestem pracownikiem socjalnym, ale zdarza mi się z nimi współpracować - jest oczywiście różnie. Raz lepiej raz gorzej. Jak to w pracy. Pozdrawiam kry
~Edyta

Napisano: 28 lis 2013, 14:51

Istotne zmiany w funkcjonowaniu systemu pomocy społecznej wprowadzi również ustawa samorządowa MAC - w czerwcu przyjęto do niej założenia obecnie konsultowany jest projekt tej ustawy.

Argumenty MAC. Do 13 grudnia konsultacje projektu ustawy samorządowej

Małe gminy i powiaty mają problemy związane z wyższymi kosztami działalności, brakiem wystarczającego zaplecza kadrowego, niekorzystną strukturą demograficzną - wylicza MAC. Według MAC, samorządom potrzeba uelastycznienia organizacji pracy tak, aby mogły dostosować rozwiązania do lokalnych potrzeb i możliwości.

Np. małe gminy i powiaty mają problemy związane z wyższymi kosztami działalności, brakiem wystarczającego zaplecza kadrowego, niekorzystną strukturą demograficzną czy migracjami.

\"Te trudne warunki wpływają negatywnie na ich rozwój i ograniczają szanse na podniesienie jakości życia mieszkańców. Rozwiązaniem mogłoby być zwiększenie zachęt do łączenia samorządów\".

https://samorzad.pap.pl/depesza/szablon. ... ep/131571/
~PAP

Strona 3 z 3    [ Posty: 28 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x