do megi14-14

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
nea55
Praktykant
Zajmuję się: ŚW/FA
Kontakt:

do megi14-14

Post autor: nea55 »

JESZCZE MAM JEDNO PYTANIE DO TEJ MOJEJ WCZEŚNIEJSZEJ SPRAWY JEŻELI MAM WYWIAD ŚRODOWISKOWY Z OPS TEJ DŁUŻNICZKI TO NIE MUSZĘ JUŻ JEJ WZYWAĆ NA WYWIAD?( WSPOMNĘ ŻE WCZEŚNIEJ OD 2016 ROKU DŁUŻ. MIESZKAŁA NA INNYM TERENIE W TYM ROKU WRÓCIŁA DO SWOICH KORZENI :) I JESTEŚNY TERAZ OWW )CZY WYSTARCZY TEN WYWIAD ŚRODOWISKOWY Z OPS? CZY MAM JĄ WEZWAĆ?
megi14-14
Starszy referent
Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
Kontakt:

Re: do megi14-14

Post autor: megi14-14 »

art. 4 ust. 4 ustawy o FA

Organ właściwy dłużnika może wystąpić do kierownika ośrodka pomocy społecznej................... o udzielenie informacji, o których mowa w ust. 1, dotyczących dłużnika alimentacyjnego, jeżeli w posiadaniu kierownika ośrodka albo dyrektora centrum znajduje się rodzinny wywiad środowiskowy dotyczący tego dłużnika, przeprowadzony na podstawie przepisów o pomocy społecznej, nie wcześniej niż trzy miesiące od dnia wystąpienia o udzielenie informacji.

Tzn jeśli w tym wywiadzie są takie inf jak: sytuacja rodzinna, dochodowa i zawodowa dłużnika alimentacyjnego, a także jego stan zdrowia oraz przyczyny niełożenia na utrzymanie osoby uprawnionej, oświadczenie majątkowe to wtedy nie musisz wzywać :)
nea55
Praktykant
Zajmuję się: ŚW/FA
Kontakt:

Re: do megi14-14

Post autor: nea55 »

jeszcze raz wielkie DZIĘKUJĘ :)
ODPOWIEDZ