do megi14-14
-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
do megi14-14
JESZCZE MAM JEDNO PYTANIE DO TEJ MOJEJ WCZEŚNIEJSZEJ SPRAWY JEŻELI MAM WYWIAD ŚRODOWISKOWY Z OPS TEJ DŁUŻNICZKI TO NIE MUSZĘ JUŻ JEJ WZYWAĆ NA WYWIAD?( WSPOMNĘ ŻE WCZEŚNIEJ OD 2016 ROKU DŁUŻ. MIESZKAŁA NA INNYM TERENIE W TYM ROKU WRÓCIŁA DO SWOICH KORZENI
I JESTEŚNY TERAZ OWW )CZY WYSTARCZY TEN WYWIAD ŚRODOWISKOWY Z OPS? CZY MAM JĄ WEZWAĆ?

-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Fundusz alimentacyjny
- Kontakt:
Re: do megi14-14
art. 4 ust. 4 ustawy o FA
Organ właściwy dłużnika może wystąpić do kierownika ośrodka pomocy społecznej................... o udzielenie informacji, o których mowa w ust. 1, dotyczących dłużnika alimentacyjnego, jeżeli w posiadaniu kierownika ośrodka albo dyrektora centrum znajduje się rodzinny wywiad środowiskowy dotyczący tego dłużnika, przeprowadzony na podstawie przepisów o pomocy społecznej, nie wcześniej niż trzy miesiące od dnia wystąpienia o udzielenie informacji.
Tzn jeśli w tym wywiadzie są takie inf jak: sytuacja rodzinna, dochodowa i zawodowa dłużnika alimentacyjnego, a także jego stan zdrowia oraz przyczyny niełożenia na utrzymanie osoby uprawnionej, oświadczenie majątkowe to wtedy nie musisz wzywać
Organ właściwy dłużnika może wystąpić do kierownika ośrodka pomocy społecznej................... o udzielenie informacji, o których mowa w ust. 1, dotyczących dłużnika alimentacyjnego, jeżeli w posiadaniu kierownika ośrodka albo dyrektora centrum znajduje się rodzinny wywiad środowiskowy dotyczący tego dłużnika, przeprowadzony na podstawie przepisów o pomocy społecznej, nie wcześniej niż trzy miesiące od dnia wystąpienia o udzielenie informacji.
Tzn jeśli w tym wywiadzie są takie inf jak: sytuacja rodzinna, dochodowa i zawodowa dłużnika alimentacyjnego, a także jego stan zdrowia oraz przyczyny niełożenia na utrzymanie osoby uprawnionej, oświadczenie majątkowe to wtedy nie musisz wzywać

-
- Praktykant
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
Re: do megi14-14
jeszcze raz wielkie DZIĘKUJĘ 

Oprócz do megi14-14 - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
wypłacać czy nie wypłacać
Art. 30 ust. 2.
jak rozłożyć na raty
Odzyskanie prawa jazdy a zaległości
ustalenie adresu zamieszkania dłużnika
dłużnik pr\zebywa ponad 2 miesiące w innej gminie
jak odzyskać prawo jazdy za nieplacenie w przeszlości alimentów na dziecko
BIG- dla początkujących-krok po kroku
Osoba uprawniona poza rodziną?
DO MEGI14-14
zawieszenie egzekucji przez wierzyciela a dalsza wypłata FA
Czy potrzebne jest wszczęcie?