do osób, u których jest twarda walidacja w z.c. - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]

Napisano: 15 kwie 2014, 10:45

Gość pisze:
"Należy skontaktować się z dostawcą aplikacji, z której pochodzi zbiór centralny."
Mi się takie cóś pokazało :/
Napisałem do INFORu, zobaczę....
Dostałem odpowiedź, żeby się wstrzymać z przekazywaniem ZC z FA...
(Nemezis)
Gość

Napisano: 15 kwie 2014, 11:06

nowaja pisze:ewalu , o czym Ty do mnie rozmawaiasz :(... ? jak w ewidencj, gdzie poprawia wnioski , przepraszam , ale nie rozumiem :/
sorki za szybko napisałam
jak brakowało mi peselków do koleżanki z ewidencji ludności mi pomogły :)
jak nadpisujesz dane w : administracja/lista osób/usuwanie duplikatów to od razu poprawia wnioski
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 kwie 2014, 11:13

nowaja pisze:ewalu , o czym Ty do mnie rozmawaiasz :(... ? jak w ewidencj, gdzie poprawia wnioski , przepraszam , ale nie rozumiem :/
Normalnie, dzwonisz do wydziału ewidencji ludności w urzędzie i pytasz Zosię (czy inną Basię) co tam u niej słychać :lol: a potem prosisz o podanie kilku nr pesel. No chyba, że masz z Zosią na pieńku to wtedy dzwonisz do petentów, żeby podali brakujące pesele. W programie wpisujesz pesele generujesz zbiór od nowa i wczytujesz ponownie do CAS. Ot i cała historyja.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 15 kwie 2014, 11:21

ludek , to juz przerabiam odkad tu jestem , tu mialam problem z modyfikacja danych we wniosku( gdzie pesel jest polem zielonym ) a poprawiając w liście wypłat nie poprawialo mi wniosku... nie znalam takiej opcji jak w/w przez ewalu, ale... dzieki za wglad ;)
nowaja

Napisano: 15 kwie 2014, 11:29

hmmm... usuwanie duplikatów osob tez nie daje mi mozliwosci uzupelnienia nr pesel :( dobra , juz nie zawracam Wam gitary , napisalam do Nich e-maila , czekam na odzew....
nowaja

Napisano: 15 kwie 2014, 11:35

A to nie wiem bo w moim programie we wniosku żadnych peseli sie nie wprowadza.
"Oko za oko, ząb za ząb, złotówka za złotówkę."
Kodeks Hammurabiego
ludek
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 23 cze 2006, 14:51
Zajmuję się:

Napisano: 15 kwie 2014, 11:39

a u mnie jest taki komunikat: Błąd struktury:cvc-datatype-valid.1.2.1:1997 is not a valid value for "NCName" rodzaj walidacji:twarda i co z tym zrobic? to nie odnosi się do tego ze nie ma nr PESEL
Aga----

Napisano: 15 kwie 2014, 11:41

powiem szczerze, że nie spotkałam się z takim komunikatem
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 kwie 2014, 11:44

ręce opadają
Aga----

Napisano: 15 kwie 2014, 11:47

Aga , zadzwon do NIch lub napisz e-maila cos trzeba dzialac, czas nagli :(
nowaja

Strona 2 z 4    [ Posty: 31 ]