do Pana Tomka Sygnity-umorzenie - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 09 maja 2016, 9:08

Witam! Wprowadziłam w programie umorzenie nienależnie pobranego fa. Zatwierdziłam decyzję. Jednak musiał cofnąć zatwierdzenie, żeby coś poprawić. Niestety program nie cofnął przypisanego umorzenia i tym samym powielił je przy ponownym zatwierdzeniu. Teraz zamiast 800 zł w programie widnieje 1600 zł umorzenia. Czy mogę gdzieś znaleźć to umorzenie, żeby je usunąć? W spłatach do realizacji tego nie widać.
Bachna

Napisano: 10 maja 2016, 11:17

mam bardzo podobną sytuację. czy znalazłaś rozwiązanie??
Kulcia
Referent
Od: 25 kwie 2016, 8:50
Zajmuję się:

Napisano: 10 maja 2016, 13:52

Napisałam do sygnity, ale póki co dostałam odpowiedź nie pasująca do rozwiązania. Napisałam ponownie. Czekam
Bachna

Napisano: 12 maja 2016, 14:50

dziękuję. ja też poszukuję odpowiedzi. jeśli coś znajdę dam znać.
Kulcia
Referent
Zajmuję się:

Napisano: 13 maja 2016, 13:27

cześć! tak jak pisałam mój problem był podobny do Twojego, ale nie dokładnie taki sam. rozwiązanie mojego polegało na: "W parametrach systemowych proszę przestawić parametr "CZY MOŻLIWOŚĆ USUWANIA ZWROTÓW ODBIORCY DODANYCH DECYZJĄ ŻĄDANIA ZWROTU" na TAK.
Następnie wejść do okna "Lista wypłaconych pozycji dłużnika", odszukać pozycję, do której przypisana jest kwota nienależnie pobrana (kwota w kolumnie "Kwota z żądania zwrotu") wejść do tej pozycji przez Modyfikuj i z okna, która się otworzy będzie można usunąć zwrot odbiorcy."

Być może w ten sposób usuniesz swoje podwójne umorzenie.
Kulcia
Referent
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x