do TW konto 640 - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 10 mar 2016, 15:06

Witam. Byłam na szkoleniu i zostałam na nim do końca , żeby nie było, że wyszłam wcześniej i czegoś nie usłyszałam. Mam materiały dotyczące rozliczania 500+. Przeanalizowałam cały schemat, jednak nie wiem w jaki sposób po skończonym okresie przyznanych decyzji na wypłatę w następnym roku skorygować decyzje wydane ale nie wypłacone, no bo w trakcie np. coś się zmieniło. I jeszcze jedno pytanie a co z decyzjami wydawanymi w trakcie okresu wypłaty zasiłku? Za odpowiedz bardzo dziękuję. Pozdrawiam
Margot

Napisano: 10 mar 2016, 18:56

...pierwszy schemat, dekret nr 3,4 i 16 rozwiązują problem oraz oczywiście art 23 ust 4,5,6 ustawy o św. wych..

Proszę wysłać maila z pytaniem na adres, który jest na pierwszej stronie materiałów to doprecyzuję wyjaśnienie.

Pozdrawiam TW
TWoj

Napisano: 21 mar 2016, 10:19

...ponieważ świadczenia niepodjęte stosownie do wspomnianych przepisów wygasają stosuje się do nich art 3 u 1 pkt 32 lit d UOR. Reszta wyjaśnień jest w mailu jaki z Platformy Edukacyjnej wyśle do Pani Pani Ania.

Załączyłem tam też schemat księgowań 500plus uwzględniający rozrachunki z tytułu świadczeń nienależnych tak aby miała Pani "kręgi rozrachunkowe" prosto wyjaśnione.
Twoj

Napisano: 21 mar 2016, 12:26

Dziękuję za odpowiedz i materiały.Pozdrawiam
Margot

Napisano: 22 mar 2016, 9:07

...to ja dziękuję za pytania. Zainspirowała mnie Pani aby do schematu księgowań 500 plus dodać świadczenia nienależne i ich rozliczenie na organie finansowym(budżetowym). Przypominam, iż umorzenia, odpisy aktualizujące, przedawnienia są takie jak na schemacie księgowań Funduszu alimentacyjnego 2016, który jest na stronach Biuletynu Finansów Publicznych BDO. Świadczenia wstrzymane i niepodjęte oraz rzeczowe i wygaszone, a także potrącenia ze świadczeniami rodzinnymi na dniach będą gotowe (czytaj po Wielkanocy) w formie schematu księgowań.

Pozdrawiam TW
Twoj

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x