do użytkowników pomostu
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ps,św, stypendia
- Kontakt:
do użytkowników pomostu
Jak scalić dwie obrębne rodziny , które teraz mieszkają wspólnie.
-
- Administrator
- Zajmuję się: PS i reszta w zależności od problemu
- Kontakt:
Re: do użytkowników pomostu
Albo łatwo, albo trudno 
Łatwo (czyli wszystkie wnioski w rodzinie "przenoszonej" są zakończone i nie ma żadnych trwających świadczeń:
1. Lista rodzin -> górne menu MODYFIKUJ > zakładka Członkowie
2. Zaznaczasz osobę, którą chcesz przenieść (głowa rodziny na końcu !!!) -> z prawej strony klikasz na przycisk USUŃ i wypełniasz:
a) DATA WYREJESTROWANIA (ja wpisuję ostatni dzień miesiąca przed złożonym wnioskiem, np. wniosek z 13.04, to ja usuwam z dniem 31.03)
b) POWÓD WYREJESTROWANIA - ten który pasuje
c) sekcja PO WYREJESTROWANIU - Ciebie interesuje opcja: DODAJ OSOBĘ DO JUŻ ISTNIEJĄCEJ RODZINY, wybierasz rodzinę, do której chcesz daną osobę przenieść, możesz od razu ustawić stopień pokrewieństwa z głową "nowej" rodziny.
4. Akceptujesz zielonym przyciskiem.

Łatwo (czyli wszystkie wnioski w rodzinie "przenoszonej" są zakończone i nie ma żadnych trwających świadczeń:
1. Lista rodzin -> górne menu MODYFIKUJ > zakładka Członkowie
2. Zaznaczasz osobę, którą chcesz przenieść (głowa rodziny na końcu !!!) -> z prawej strony klikasz na przycisk USUŃ i wypełniasz:
a) DATA WYREJESTROWANIA (ja wpisuję ostatni dzień miesiąca przed złożonym wnioskiem, np. wniosek z 13.04, to ja usuwam z dniem 31.03)
b) POWÓD WYREJESTROWANIA - ten który pasuje
c) sekcja PO WYREJESTROWANIU - Ciebie interesuje opcja: DODAJ OSOBĘ DO JUŻ ISTNIEJĄCEJ RODZINY, wybierasz rodzinę, do której chcesz daną osobę przenieść, możesz od razu ustawić stopień pokrewieństwa z głową "nowej" rodziny.
4. Akceptujesz zielonym przyciskiem.
Solitudo cordis,
Solitudo animae
Solitudo animae
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ps,św, stypendia
- Kontakt:
Re: do użytkowników pomostu
Dziękuję ślicznie
Oprócz do użytkowników pomostu - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
wezwanie sprwcy przemocy
Zmiana kwot kryteriów dochodowych uprawniających do świadczeń z pomocy społecznej od dnia 1 stycznia 2025 r.
wezwanie
Zasiłek stały - czy przysługuje?
zone
uchylenie zasiłku stałego
dofinansowanie do ZI
Wyjazd do dps
Zasiłek staly
rozliczanie kosztów
Usługi opiekuńcze
braki
Pomoc sasiedzka
schronisko decyzja