do wszystkich mądrych głów ? - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 25 sie 2014, 14:52

Witam,
mam pytanie jak jest u Was z komornikami? Otrzymałam pismo od komornika o zmianie wysokości alimentów, w owym zaświadczeniu jest napisane, że alimenty w wyższej wysokości przysądzono od dnia uprawomocnienia się poprzedniego wyroku, tj. 5 lat wstecz... Dzwoniłam do komornika by mi wytłumaczył dlaczego zmienia się wysokość od dnia uprawomocnienia się poprzedniego wyroku a nie od dnia uprawomocnienia się nowego wyroku. Otrzymałam odpowiedź, że nowym wyroku jest napisane, że w miejsce poprzedniego wyrku zmienia się wysokość z 400 zł na 500 zł. Dla mnie jest to logiczne, przecież nowy wyrok zmienia poprzedni... Niestety nie mogę się w tej kwestii porozumieć z komornikiem.
Janka

Napisano: 26 sie 2014, 8:30

g,łupi jakiś.... od dnia uprawomocnienia się NOWEGO wyroku
Alicja 2

Napisano: 26 sie 2014, 8:45

Podpowiedzcie mi co mam do niego napisać ? Proszę
Janka

Napisano: 26 sie 2014, 11:24

Ty masz mieć informację od komornika ze wierzyciel złożyłm w kancelarii nowy wyrok. A to z wyroku wynika od kiedy mają być podwyższone alimenty. Sąd o tym zdecydował w treści wyroku. Nie martw sie głupotami które pisze komornik. Najważniejsze, ze u niego został złozony nowy wyrok.
visa

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem