To jest dotacja na zadania własne, która może stanowić max 80%, pozostałe 20% musi zapewnić Gmina.
To jest dotacja na zadania własne, która może stanowić max 80%, pozostałe 20% musi zapewnić Gmina.
A z czegoś to wynika, że nie można?
Ula1 pisze:Jestem po rozmowie z Urzędem Wojewódzkim i nie żadnego wkładu własnego w wysokości 20%
rebeka2000 pisze: ↑13 cze 2024, 9:27Czy maGłównie na obsługę Zespołu Interdyscyplinarnego na obsługę biurową, materiały biurowe, utrzymanie urządzeń elektronicznychUla1 pisze:Jestem po rozmowie z Urzędem Wojewódzkim i nie żadnego wkładu własnego w wysokości 20%
Czy powiedzieli na co można przeznaczyć??
W piśmie, które otrzymałam z mojego UW jest taki zapis:
Ja również otrzymałam pismo z UW i u nas nie ma takiego zapisu-totalny bałagan nic więcej.patka pisze: ↑13 cze 2024, 10:53W piśmie, które otrzymałam z mojego UW jest taki zapis:
"Ponadto, zgodnie z art. 128 ust. 2 ustawy o finansach publicznych z dnia 27 sierpnia 2009 r. (Dz.U. z 2023 r. poz. 1270 z późn. zm.) kwota dotacji na dofinansowanie zadań własnych bieżących i inwestycyjnych nie może stanowić więcej niż 80% kosztów realizacji zadania, chyba że odrębne ustawy stanowią inaczej. W tym przypadku oznacza to, że Gmina powinna zabezpieczyć udział własny w wysokości minimum 20 % poniesionych wydatków."