dobrowolny zwrot NP bez procedury - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 14 maja 2014, 10:55

Strona za póxno zgłosiła uzyskanie dochodu i nienaleznie pobrała 77 zł za kwiecie. chce oddac te kwote z odsetkami nawet dziś. Napisała mi oswiadczenie ze zgadza sie na wszelkie warunki. Czy moge pominąc te cala pisanine? Czy ten człowiek moze isc do banku i wpłacic te pieniądze?
mok

Napisano: 14 maja 2014, 10:57

człowiek może iść i wpłacić ty musisz zrobić swoje
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 14 maja 2014, 11:06

Czyli że co? ta osoba dzis mi wpłaca z odsetkami a ja mimo wszystko wszczynam postepowania robie uchylenie nienaleznie pobranie, ale juz bez decyzji o zwrocie?
mok

Napisano: 14 maja 2014, 11:09

u nas wygląda to tak:
1. osoba wpłaca NP świadczenia
2. wydajemy decyzję uchylającą oraz ustalającą NP świadczenia (tego samego dnia) w decyzji o NP świadczeniach informujemy, że w dniu takim a takim zobowiązanie zostało w całości uregulowane
szoszo

Napisano: 14 maja 2014, 11:10

w takich przypadach nie robimy wszczęcia a najlepiej wziąść od strony zgodę na zmianę decyzji oraz prośbę o szybkie wydanie decyzji w sprawie NP świadczeń
szoszo

Napisano: 14 maja 2014, 11:22

tA OSOBA NAPISAŁA ŻE ZGADZA SIE NA ZWRÓCIC TE PIENIADZE I ZE NIE BEDZIE ODWOŁYWAC SIE OD NASZYCH DECYZJI, tO WYSTARCZY CZY MAM WEZWAC DO NAPISANIA CZEGOS JESZCZE?
mok

Napisano: 14 maja 2014, 12:11

spoko. ważne, że coś masz. skoro sama wpłaciła bez decyzji to zgadza się z Waszą decyzją
szoszo

Napisano: 06 kwie 2017, 15:05

Sprawa do głębszego zastanowienia się .... bo osoba spłaca na konto GOPS nienależne zasiłki a Wy wszczynacie postępowanie w sprawie zwrotu nienależnie pobranych świadczeń ???? Sprawa się toczy....strona ma prawo zapoznania sie z aktami sprawy (....osoba juz dawno spłaciła wiec wg mnie sprawa jest i tak do umorzenia ... jako bezprzedmiotowa...ja tak to widzę.
OPS-RIA
Referent
Od: 15 mar 2017, 11:25
Zajmuję się: ŚR/FA

Napisano: 06 kwie 2017, 15:13

o nienależnym musisz zrobić decyzje (przecież w musisz określić co kobieta zwróciła), po prostu ewentualnie nie orzekasz o zwrocie.
Ja robię zapis o zwrocie, ale zaznaczam , że kwota została zwrócona
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x