dochód

Wybrane tematy:
przeliczenie dochodów Skład rodziny od kiedy wliczać członka rodziny pismo z kuratorium o wkładach własnych Stypendia szkolne, zmiana kryterium dochodowego Wzór decyzji Wypłata zasiłku szkolnego
kajkaaa

Re: dochód

Post autor: kajkaaa »

Jeśli pracę zaczął dopiero 10 sierpnia do traktujemy jako dochód uzyskany i niech podaje wszystkie dochody za wrzesień.
krawkat
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: krawkat »

a jeśli w sierpniu pracował na um. zlecenie, we wreześniu już jej nie ma, ale za to od 15 września idzie na roboty publiczne? to z kiedy dochody? VIII, IX i jeszcze uzysk w X z tych robót?
kaska1520
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kaska1520 »

kajkaaa pisze:Jeśli pracę zaczął dopiero 10 sierpnia do traktujemy jako dochód uzyskany i niech podaje wszystkie dochody za wrzesień.
ok ale uzyskał we wrześniu i tak naprawdę utracił
Ija

Post autor: Ija »

Proszę o pomoc.

Osoba nie pracowała w sierpniu, a podjęła pracę we wrześniu - jakie dokumenty? Jak liczyć stypendium? Na wrzesień przyznaję obliczając dochody za sierpień, a na październik dodaję dochód uzyskany z września i sprawdzam czy dalej się kwalifikuje?

Z góry dziękuję za pomoc
work
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: work »

Mam ten sam problem. Nie wiem czy ustalić nową kwotę stypendium od września czy października???
Ija pisze:Proszę o pomoc.

Osoba nie pracowała w sierpniu, a podjęła pracę we wrześniu - jakie dokumenty? Jak liczyć stypendium? Na wrzesień przyznaję obliczając dochody za sierpień, a na październik dodaję dochód uzyskany z września i sprawdzam czy dalej się kwalifikuje?

Z góry dziękuję za pomoc
m@gd@

Post autor: m@gd@ »

W październiku bierzesz wszystkie dochody wrześniowe i sprawdzasz czy dalej się łapie. Jeżeli nie to od października odmawiasz stypendium, a jeżeli się łapie to sprawdzasz, w których widełkach się mieści.

Wysokość stypendium na wrzesień ustalasz według dochodu z sierpnia, a wysokość stypendium na październik ustalasz według dochodu z września.
Pearlita

Post autor: Pearlita »

A co z panią , która złożyła wniosek do 15 września dokumentując dochody za sierpień. Jednak córka wpisana w skład rodziny była na stażu do 31 sierpnia. We wrześniu zaczęła pracować na umowę zlecenie, więc poprosiłam o udokumentowanie dochodów wrześniowych, bo zmiana sytuacji jednego z członków rodziny więc ustawa nakazuje brać pod uwagę dochody za miesiąc składania wniosku. I biorąc ten wrzesień wychodzi odmowa, z sierpnia by było przyznanie. Wydaje mi się, że wydaję odmowę od września. Czy na wrzesień przyznaję a od października odmawiam?
xyz@

Post autor: xyz@ »

Pearlita pisze:............. ustawa nakazuje brać pod uwagę dochody za miesiąc składania wniosku.......
przeczytaj jeszcze raz ustawę
w przypadku utraty dochodu bierzemy dochód z miesiąca składania wniosku
w tym przypadku nie ma utraty

przyznajesz na wrzesień, odmawiasz od października
ODPOWIEDZ