dochód jednorazowy

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
ewka 7777

dochód jednorazowy

Post autor: ewka 7777 »

Witam mam problem liczymy czy nie ?
Pani uzyskała dochód - stypendium szkoleniowe za udział w kursie w ZDZ w kwocie łącznie 800 zł jednorazowo. Stypendium, szkoleniowe wypłacono 04 stycznia 2017 a jest to dochód za udział w kursie od września do grudnia 2016 roku.
Dziś pani przyszła p o zasiłek okresowy. Myślę , że nie liczę tego bo jest to dochód jednorazowy i do tego utracony. Czy mam rację ?
ewka 7777

Re: dochód jednorazowy

Ale jest jeszcze jeden problem matka tej pani z którą jest ona w rodzinie złożyła 30 grudnia 2016 wniosek o dożywianie dzieci w szkole a dziś chcę wydać jej decyzje czy matce wliczam 1/4 tego dochodu czy nie? bo dochód był uzyskany za okres 4 miesięcy. Pogubiłam się .art. 8 ust 11 i ust 12 mówi , że rozliczamy na miesiące nie jestem pewna czy tak powinnam postąpić w tej sprawie . Może ktoś wypowie się na ten temat???
t.franek

Post autor: t.franek »

Mnie się wydaje,że nie liczysz.
1-wywiad robisz w styczniu pod uwagę,dochody pobrane w grudniu a ona pobrała w styczniu.
2-wywiad w styczniu-dochody pobrane w grudniu a ona pobiera je w styczniu.
ewka 7777

Dziękuję t.franek
ODPOWIEDZ