Dochód od lipca
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM/DE/S
- Kontakt:
Dochód od lipca
Witam. Wg nowej ustawy do dochodu od lipca nie wliczamy: pracy dorywczej, zasiłków rodzinnych, okresowych itp?
-
- VIP
- Zajmuję się: DM DE
- Kontakt:
Re: Dochód od lipca
nie wliczamy. Zasiłków okresowych nigdy nie liczyliśmy
-
- Stażysta
- Zajmuję się: PS, DM, DE
- Kontakt:
Zgadza się nie liczymy ani okresowych - co nigdy się nie liczyło, ani zasiłków rodzinnych ani zasiłków stałych! ani dorywczej...
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
facet składał wniosek w tym miesiącu musiał podać dochód około 9.000 zł, w myśl nowej ustawy będzie musiał podać tylko 2700 zł.
można przypuszczać że średnia kwota dodatków znacznie wrośnie,
na pewno nie starczą pieniądze zabezpieczone w budżecie.
można przypuszczać że średnia kwota dodatków znacznie wrośnie,
na pewno nie starczą pieniądze zabezpieczone w budżecie.
GORZATKA
-
- VIP
- Kontakt:
Tez zastanawiam skąd wezmiemy środkiGORZATKA pisze:nie starczą pieniądze zabezpieczone w budżecie.

Trzeba pomyśleć o obniżeniu do 50%
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/DM/DE
- Kontakt:
Witam, czy możecie mi wytłumaczyć jak obniżacie do 50% ? Wiem, że w drodze uchwały rada może obniżyć o 20%, ale jak to w praktyce u was jest?
-
- VIP
- Kontakt:
Po prostu uchwałą Rady Miasta/Gminy obniżyć stawkę procentową. I wtedy stosujesz 50% zamiast 70%
-
- Praktykant
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
Hej, proszę mi powiedzieć, gdzie znajduje się zapis, bądź na jakiej podstawie rozumie się fakt, że do dochodu nie wliczamy pracy dorywczej oraz zasiłków rodzinnych? Na szkoleniu wyraźnie słyszałam, że się NIE wlicza, ale szukam jakieś podkładki po to.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
- Kontakt:
z zasiłkami rodzinnymi to z ustawy o świadczeniach rodzinnych, tam pod pojęciem dochodu masz co jest dochodem, natomiast prace dorywcze, no cóż mi koleżanki powiedziały że pewien wnioskodawca przepracował cały rok na "czarno" więc miał dochód "0"Ritale pisze: 14 cze 2021, 11:08 Hej, proszę mi powiedzieć, gdzie znajduje się zapis, bądź na jakiej podstawie rozumie się fakt, że do dochodu nie wliczamy pracy dorywczej oraz zasiłków rodzinnych? Na szkoleniu wyraźnie słyszałam, że się NIE wlicza, ale szukam jakieś podkładki po to.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
dziękuje pięknie za odpowiedz!
o ile z tym art.3 ustawy o świadczeniach rodzinnych to jakoś nie mam większego problemu, ale zastanawia mnie właśnie fakt z tym dochodem za prace dorywczą, rozumiem że dla wnioskodawcy jest to plus, ale patrząc z perspektywy instytucji to każdy praktycznie teraz dodatek otrzyma. dlatego szukam konkretnej informacji na ten temat.
o ile z tym art.3 ustawy o świadczeniach rodzinnych to jakoś nie mam większego problemu, ale zastanawia mnie właśnie fakt z tym dochodem za prace dorywczą, rozumiem że dla wnioskodawcy jest to plus, ale patrząc z perspektywy instytucji to każdy praktycznie teraz dodatek otrzyma. dlatego szukam konkretnej informacji na ten temat.
Oprócz Dochód od lipca - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Art. 6a ust. 2, ust. 3 - Ryczałt na zakup opału
osoba składa wniosek w czerwcu
brak podpisu na wniosku
wniosek o udostępnienie danych osobowych
czy decyzję odmowną DM przesyła się do zarządcy czy nie
Wstrzymanie i wygaszenie prosze pilne
Dodatek pielęgnacyjny od lipca wliczać?
Wzór zaświadczenia - dodatek mieszkaniowy od lipca 2021 r.
DM do kiedy z mocą wsteczną?
wydatki od lipca br. i dochody za 3 m-ce z US
Działalność ryczałt od lipca
cena 1KWH od 1 lipca 2021r.
Podstawa prawna decyzji od 01.07.2021
unieważnienie uchwały w sprawie przyznania dodatku mieszkaniowego
opłaty
Wezwanie do złożenia wyjaśnień